Antrenörler engelleri aşıyorlar

Antrenörler engelleri aşıyorlar

"Antrenörler Engelleri Aşıyor" eğitim semineri, masa tenisi antrenörlüğünde 117, atletizm antrenörlüğünde 118 toplamda 235 antrenörün katılımı ile Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı salonlarında tüm hızıyla devam ediyor.

Spor Genel Müdürlüğünün projeleri arasında yer alan "Antrenörler Engelleri Aşıyor" eğitim semineri, masa tenisi antrenörlüğünde 117, atletizm antrenörlüğünde 118 toplamda 235 antrenörün katılımı ile Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Toplantı salonlarında tüm hızıyla devam ediyor.

Engelli bireylerin sosyal yaşama bağımsız erişiminin sağlanması, kaliteli yaşamlarının desteklenmesi ve engelli bireylerin fiziksel kapasitesini artırılmasına yönelik başlatılan projenin ilk grup eğitiminin tamamlanmasının ardından 16 Mart'ta İkinci grup engellilere yönelik eğitim semineri start aldı. Eğitimlerinin sonunda antrenörler '1. Kademe Bedensel Engelliler Antrenörlük Belgesi' almaya hak kazanacak. İlk grup eğitim semineri 5-16 Mart tarihleri arasında tamamlanırken, ikinci grup ise eğitim semineri ise 16-27 Mart 2014 tarihleri arasında yapılarak son bulacak.

"TOPYEKUN HAREKETE GEÇİYORUZ"
Projenin açıklandığı gün Ankara’da yaptığı konuşmasında Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "2013 yılında engellilere yönelik faaliyet yapan 578 kulüpten 542'sine yaklaşık 2 milyon TL tutarında destekte bulunduk. 2014 yılında bu desteğimiz artarak devam edecek. Bu projenin ilk adımını Yaz Spor Okullarında atacağız. Sonrasında ise Anadolu Yıldızlar Ligi'nde Engelliler Ligini kuracağız. Engelli bireylerimizin spor yapması için topyekun harekete geçiyoruz. Bugün Ankara'da da ilk adımı atıyoruz" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.