Antalya'da Sıcaktan Bunalanlar Denize Girerek Serinliyor

Antalya'da Sıcaktan Bunalanlar Denize Girerek Serinliyor

Antalya'nın turistik ilçesi Manavgat'ta 4 gündür etkili olan sıcak ve nemli hava insanları bunaltıyor. Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı dünyaca ünlü turizm şehri Manavgat'ta sıcak ve nemli havadan etkilenen yerli ve yabancı turistler...

Antalya'nın turistik ilçesi Manavgat'ta 4 gündür etkili olan sıcak ve nemli hava insanları bunaltıyor. Her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı dünyaca ünlü turizm şehri Manavgat'ta sıcak ve nemli havadan etkilenen yerli ve yabancı turistler Side'de denize girerek serinliyor.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, Manavgat'ta hava sıcaklığı 40 dereceye ulaştı. 28 Ağustos tarihine kadar en düşük hava sıcaklığının 25, en yüksek ise 40 derece olacağı belirtildi.

Çelik ve çelik ürünleri ustalığı yapan Nazmi Can, sıcak ve nemli havada bunaldığı için 4 gündür iş arasında Side'ye denize girmeye geldiğini söyledi. Sıcak ve nemli havada çalışmanın zor olduğunu belirten Can, "Dört gündür Manavgat'ta hava çok sıcak. İşimiz ağır olduğu için terleyince denize girerek rahatlıyoruz. Sıcak hava bunaltıyor. Denize girince rahatlıyorum." dedi.

Manavgat'ta 4 gündür bunaltıcı havanın hakim olduğunu belirten İlyas Özdemir, sıcak ve nemli havada Side'de Büyük Plaj'da denize girerek rahatladığını söyledi. İnşaat ustası olan İbrahim Öztürk, sıcak havada bunalınca denize girerek serinlediğini anlattı.

Öte yandan Manavgat Sağlık Derneği Başkanı Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Emin Canan, sıcak ve nemli havada denize girmenin vücudu rahatlatacağını ifade etti. Canan, deniz suyunun aynı zamanda sıcak ve nemli havaya bağlı vücutta isilik olmasının önüne geçtiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.