Antalya Ve Çevresinde 1 Haftada 55 Deprem

Antalya Ve Çevresinde 1 Haftada 55 Deprem

Antalya son bir hafta içerisinde beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Antalya ve çevresinde bir haftada 55 deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi(UDİM)...

Antalya son bir hafta içerisinde beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Antalya ve çevresinde bir haftada 55 deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) Ulusal Deprem İzleme Merkezi(UDİM) verilerine göre Akdeniz, Antalya merkez ve ilçeleri olmak üzere bir hafta içerisinde 55 deprem meydana geldi. UDİM’den alınan bilgilere göre bu depremlerin 34’nün merkez üssünün Antalya olduğunu 22’sinin ise Akdeniz de meydana geldiği öğrenildi.

    Antalya’da özellikle Döşemealtı ilçesinde 1 haftadır diken üstünde olan vatandaşlar depremin etkisiyle zaman zaman kendini sokaklara atıyor. Dün ilçede meydana gelen depremden sonra da belediyeden vatandaşlara uyarılar yapıldı. Anonslarda vatandaşların sakin olmaları ve panik yapılacak bir durum söz konusu olmadığı yönünde uyarılar yapıldı.

Bir hafta içerisinde meydana gelen 55 depremde can ve mal kaybı yaşanmazken bu depremlerin Richter ölçeğine göre en büyüğünün 4,5 şiddetinde olduğu dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.