ANSİFED’den Hindistan açılımı

ANSİFED’den Hindistan açılımı

Merkezi Konya’da bulunan Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ANSİFED) Konyalı 10 işadamıyla Hindistan’a iş ve kültür gezisi düzenledi.

Gezide, ticaret imkânlarının yerinde görülmesi ve iki ülke işadamlarının işbirliklerinin geliştirilmesi için incelemeler yapıldı. Hindistan’da bir hafta boyunca kalan işadamları Delhi ve Nepal’de incelemelerde bulundu. İş gezisi programıyla ilgili açıklama yapan ANSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Yöndem, iş dünyasına Hindistan’a açılım çağrısı yaptı.

Yöndem şunları kaydetti: “Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu TUSKON’a bağlı 7 federasyondan biri olan ANSİFED, Hindistan ve Türkiye arasındaki ticari ilişkileri güçlendirmek adına; her iki taraftan işadamlarımızın buluşmasını, tanışma ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeyi, karşılıklı iş görüşmeleri yapılmasını önemsiyoruz. Bu amaçla bir grup işadamımızın yaptığı iş ve kültür gezisi verimli geçmiştir. Kültürel yönden önemli zenginliklere sahip olan Hindistan'da, Türk yatırımcılar için büyük imkanlar bulunmaktadır. Geçmiş yıllara kadar kapalı bir ekonomi görünümünde olan ve Çin’den sonra dışa açılmaya başlayan Hindistan pazarına yönelik gezilerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Nüfusu ve tabii kaynakları ile Hindistan'da çok büyük potansiyel bulunuyor. Çok dinamik bir ekonomileri var. 2,6 milyar dolar olan iki ülke ticaret hacminin 2 yılda 6 milyar dolara çıkabileceğini düşünüyoruz. Özellikle inşaat alanında büyük potansiyel var. Altyapı yatırımları için 10 yılda 500 milyar dolar kaynak ayırmışlar. Türk mallarını Avrupa mallarından yüzde 5-10 daha düşük kalitede buluyorlar. Her türlü gıda yatırımına, lüks lokanta yatırımına ihtiyaç var. Özellikle tekstil alanında, erkek takım elbisesi ihtiyaçları olduğunu öğrendik. İşadamlarımızın bu pazarı değerlendirmelerinde ve tanımalarında fayda görüyoruz.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.