Ankara’daki Bombalı Saldırıda 28 Kişi Hayatını Kaybetti

Ankara’daki Bombalı Saldırıda 28 Kişi Hayatını Kaybetti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara’daki bombalı saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ankara'da askeri servis aracı geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırı oldu. Ankara'nın  en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. 
 
Yükselen simsiyah dumanlar Ankara'nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Polis, bölgede yeni bir patlama olasılığına karşın çevredekilere "Uzaklaşın" uyarısı yaptı.
 
OLAY YERİNDE İNCELEME 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı. Polis ve asker geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
 
ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Valilik yetkilileri, yaptığı açıklamada, bugün saat 18.30 sıralarında İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi esnasında, bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu patlama meydana geldiği belirtildi. Yaralıların tedavisine çevrede bulunan hastanelerde devam edildiği belirtildi.
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.