Ankara'da 'tutanak krizi' senaryoları

Ankara'da 'tutanak krizi' senaryoları

BDP'lilerin İmralı'da Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin tutanağın 'sızdırılması'nın ardından köstebek tartışması başladı

Başkent kulislerinde, tutanağın nasıl sızdığına ilişkin değişik senaryolar gündemde. İmralı’ya giden heyette yer alan Altan Tan’a ilişkin senaryo öncelikle dillendirilirken, BDP içi ‘şahin-güvercin’ çekişmesi ve Oslo’daki ‘karanlık güçler’ de senaryolara kaynaklık ediyor. Kulislerde konuşulan senaryolar şöyle:

Altan Tan mı sızdırdı?

Bir internet sitesi, İmralı heyetinde yer alan Altan Tan’ı hedefe koyarak, Namık Durukan ile odasında yaptığı uzun görüşmenin Meclis güvenlik kameralarına yansıdığını iddia etti. Konuyla ilgili Tan’dan bir açıklama gelmezken, BDP’liler bu iddianın partinin muhafazakar tabanını etkilemeye yönelik asılsız bir iddia olduğunu dile getiriyor.
Altan Tan ile ilgili iddia bununla sınırlı değil. Görüşmenin ardından gazeteci Alper Tan bir internet sitesindeki köşesinde, görüşmede Öcalan’ın BDP’ye sert eleştiriler getirdiğini, PKK ’lılarla kucaklaşan Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk hakkında “evde bulaşık yıkasınlar” dediğini öne sürmüştü. Bunun üzerine Altan Tan, iddianın asılsızlığını kanıtlamak için MİT’ten tutanak istediğini açıklarken, MİT’i beklemeden iddiaları ortadan kaldırmak için tutanakları haber yaptırdığı görüşü de kimi çevreler tarafından ifade ediliyor.

Şahin-Güvercin çekişmesi
BDP’de sık sık öne sürülen partinin ‘Şahin-Güvercin’ kanatlarının çekişmesinin yine su yüzüne çıktığı iddiası da kulislerde konuşuluyor. İmralı’ya gidecek heyet belirlenirken isim konusunda parti içinde tartışmalar yaşandığı kamuoyunda dile getirilmişti. Çözüm sürecinin kendi inisiyatifinde gelişmesini isteyen bir kanadın İmralı’ya giden heyeti zor durumda bırakmak için tutanakları yayınlatma girişiminde bulunabileceği konuşuluyor.

Oslo benzetmesi
BDP’liler ile bazı AK Partililer ise olayı Oslo görüşmelerindeki ses kaydının internette yayınlanmasına benzeterek, “Bu tutanakları sızdıran Oslo görüşmelerini sabote eden ‘karanlık güçlerdir’ iddiasında bulunuyor.” (Radikal)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.