Ankara'da 'Isparta Tanıtım Günleri'

Ankara'da 'Isparta Tanıtım Günleri'

Isparta Valiliği tarafından Ankara’da ilki düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri açılış töreninde, Atatürk’e benzerliği ile tanınan Ispartalı Nejdet Bardak’ın, bakanlar önünde zeybek oynayışı izleyenler tarafından büyük alkış...

Isparta Valiliği tarafından Ankara’da ilki düzenlenen Isparta Tanıtım Günleri açılış töreninde, Atatürk’e benzerliği ile tanınan Ispartalı Nejdet Bardak’ın, bakanlar önünde zeybek oynayışı izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Isparta Valiliği öncülüğünde Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 12-15 Haziran 2014 tarihlerinde 'Isparta Tanıtım Günleri' adıyla düzenlendi. Hazırlanan etkinlikte Isparta kültürü, yemekleri, el sanatları ve önde gelen firmalarının tanıtımı yapıldı. Ayrıca, Isparta Sanayi ve Ticaret Odası ile yapılan görüşmeler gereği Isparta sanayisi içinde 'Isparta Sanayi Fuarı' adında özel bir alan ayrılarak Isparta'nın sanayisi de Ankaralı yatırımcı ve sanayicilerine tanıtıldı.

Yapılan açılış törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan katıldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı konuşmada, Isparta’nın kültür anlamında en zengin şehirlerden biri olduğunu söyledi. Zeybekci, “Isparta’nın çok güzel zenginlikleri de vardır. Bunlardan bir tanesi de bir zamanlar oraya gelmiş olan zatlar da Isparta için önemlidir. Bir zamanlar Said’i Nursi’yi de misafir etmiş ve gönlünü hoş tutmuştur. Bir çok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Bizim Isparta’dan beklediğimiz bu medeniyetlere ev sahipliği yapmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Törende, Atatürk’e benzerliği ile tanınan ve Ispartalı olan Nejdet Bardak da sahne alarak, Atatürk’ün Isparta’ya yaptığı son ziyaretteki konuşmasını okudu. Daha sonra Sarı Zeybek’in hikayesini anlatan Bardak, bakanlara Zeybek oynadı. Zeybek’in gösterisi büyük beğeni kazandı.

Gösterinin ardından Isparta günlerinin açılışı yapıldı. 5 bakan, Isparta’nın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stantları gezerek kültürel lezzetlerin tadına baktı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.