Anayasa Uzlaşma Komisyonu yarın son bulacak

Anayasa Uzlaşma Komisyonu yarın son bulacak

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yarın yapacağı toplantıyla 25 aylık süreci noktalayacak

CHP, MHP ve BDP, AKP'nin masayı dağıtmasına neden olan üçüncü kez toplantıya katılmamasını tutanağa bağlayacak. Böylece, üç toplantıya üst üste gelmeyen AKP, masadan çekilmiş sayılacak.

'AKP KOMİSYONDAN ÇEKİLMİŞ SAYILACAK'

Komisyonun 'Çalışma Usul ve Esaslarını' belirleyen 15. maddesi, yarınki toplantıya katılmaması halinde AKP için uygulanacak. Söz konusu madde, 'En az üç toplantıya mazeretsiz katılmayan bir siyasi partinin komisyondan çekilmiş sayılacağını' öngörüyor.

BDP PES ETMEK DURUMUNDA KALDI

Komisyonun dağılmaması için uğraşan BDP, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve AKP kanadından olumlu bir adım görmeyince pes etmek durumunda kaldı. BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız, komisyonun en azından yerel seçimler sonrasında devam edebileceğine ilişkin TBMM Başkanı ya da AKP'den bekledikleri adımın atılmadığını söyledi.

'ÜZÜNTÜ VERİLMİŞ BİR DURUM'

Bengi Yıldız, 'Bundan sonra yapacak bir şey yok. Hiç bir partinin böyle bir hakkı yok. Yeni çalışma usul ve yeni bir formülle yola devam edebilecekken bunun tercih edilmemiş olması çok üzüntü verici bir durum' dedi.

Komisyonun 18 Kasım toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, başkanlıktan ayrıldığını söylemiş, bunun üzerine AKP'de daha sonraki iki toplantıya katılmamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.