Anastasiadis, Bm'nin Çözüm Önerisine Olumsuz Cevap Verdi

Anastasiadis, Bm'nin Çözüm Önerisine Olumsuz Cevap Verdi

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yle dün gerçekleştirdiği görüşmede, BM’nin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması...

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yle dün gerçekleştirdiği görüşmede, BM’nin Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin yeniden başlaması amacıyla hazırladığı formülü reddettiği bildirildi.

Rum basını, Eide’nin dün Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e, çözüm müzakerelerinin yeniden başlamasını amaçlayan ve krizi ortadan kaldırmayı öngören fikir ve formüller sunduğunu ancak Anastasiadis’ten ret cevabı aldığını yazdı.

Fileleftheros gazetesinde, Eide’nin Anastasiadis’le görüşmesinin iki saatten fazla sürdüğü ancak KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla çok daha kısa süren bir görüşme gerçekleştirdiği ifade edildi. Gazete, Eide’nin asli önerisinin “Doğal gaz konusunun ele alınacağı ve Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerden oluşacak bir komite kurulması” olduğunu belirtti.

Ayrıca gazete, Eide’nin önerisinde, bu komitenin, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) sismik araştırma yapan Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi’nin bölgeden ayrılmasından sonra faaliyete geçmesinin öngörüldüğünü öne sürdü.

Rum hükmet sözcüsü Nikos Hristodulidis’in görüşme sonrasında yaptığı açıklamanın durumu yansıttığını vurgulayan gazetede, Hristodulidis, Eide’nin sorunu yaratan Türkiye’ye yönelmesi gerektiğini ve enerji konusunun Kıbrıs sorununun çözümü öncesinde görüşülmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.