Anaokulu Öğrencileri, Kilise Yerine Camiyi Ziyaret Etti

Anaokulu Öğrencileri, Kilise Yerine Camiyi Ziyaret Etti

Almanya'nın kuzeyindeki Schleswig Holstein eyaletinde okullar açıldı. Kiel’de okula yeni başlayacak öğrenciler için DİTİB Ulu Camii’nde dua programı düzenlendi.

Almanya'nın kuzeyindeki Schleswig Holstein eyaletinde okullar açıldı. Kiel’de okula yeni başlayacak öğrenciler için DİTİB Ulu Camii’nde dua programı düzenlendi. Çocuklar aileleriyle birlikte dua ederek eğitim hayatlarına ilk adımı atmanın heyecanını yaşadı.

Din görevlisi Abdurrahman Latifoğlu, İslam dinin ilk emrinin 'oku' olduğunu bu doğrultuda ilim ve Kuran hayatına dualarla başlamanın önemini anlatırken, bunun çocuğun iç dünyasında da güzel bir başlangıç olacağının altını çizdi. Dua merasiminin ecdadın geleneği olduğunu belirten Latifoğlu, "Avrupa'da çocuklar okula başlarken dua etmek için önce kiliselere götürülüyor. Hâlbuki bizimde mescit ve camilerimiz var. Bu çocuklar okullarda kiliselere giderek dua ettiklerini söylüyorlar hâlbuki tarihe baktığımızda bunu başlatan ve asırlarca devam ettiren bizim ecdadımız olmuştur. Bugün burada unutulan bu geleneğimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Program sonunda çocuklara cami yönetimi tarafında hediyeler takdim edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.