Anadolu mevsimi

Anadolu mevsimi

Osmanlının Başkenti Bursanın lig şampiyonluğunu İstanbuldan koparmasının ardından Selçuklunun Başkenti Konya da Süper Lige çıkarak Anadoluyu sevince boğdu

BİR YIL ARADAN SONRA SÜPER LİG’E MERHABA
Ve hasret sona erdi. Bir yıllık aradan sonra Konyaspor ait olduğu yere, Süper Lig’e yükseldi. Konyasporlu taraftarlar takımına destek olmak için önceki gece İstanbul’a akın etti. Maç saati başlamadan tribünleri dolduran binlerce taraftar 90 dakika boyunca tezahüratını devam ettirdi. İstanbul’daki heyecana tüm Konya da ortak oldu. Kültürpark ve Vilayet Meydanı’nda kurulan dev ekranlarda maçı izleyen binlerce taraftar ve Konyalılar tek yürek oldu.
SÜPER LİG İNANCI MAÇIN KADERİ OLDU
Yeşil-beyazlı taraftarlar maçın başında Altay’ın attığı golden sonra sessizliğe büründü. Ancak herkes tüm kalbiyle Konya’nın Süper Lig’e çıkacağına inanıyordu. Bu inanç ikinci yarıda beraberlik golünü getirdi. Yüreklere su serpen beraberlik golüyle coşan yeşil-beyazlı taraftarlar skorun Konyaspor lehine 2-1 olmasıyla büyük sevinç yaşadı. Altay’ın son dakikalarda gelen beraberlik golü de bu sevinci bölmeye yetmedi.
ŞAMPİYONLUK COŞKUSU ŞEHRE YAYILDI
Altay’ın beraberlik golünden sonra maçın böyle bitmesini bekleyen taraftarlar, 90 dakikanın 2-2 tamamlanmasıyla büyük coşkuyu tüm şehre yaydı. Binlerce Konyalı ellerinde yeşil-beyaz bayrakları ve meşaleleri ile zaferi kutladı. Alaaddin Bulvarı taraftarların yürüşüyü nedeniyle trafiğe kapatıldı. Yüzlerce araçla caddelerde konvoylar oluşturan taraftarlar gece boyu şehir turu yaptı. Coşkunun seviyeli bir şekilde devam etmesi ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması da bir diğer güzellikti. Maç coşkusuna dayanamayan bir taraftar ise rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.