Anadolu kültürünü dünyaya tanıtacak

Anadolu kültürünü dünyaya tanıtacak

Sofa Anadolu Sembolleri Atölyesinde Anadolu kültürü tanıtılacak. Atölyede Osmanlı ve Selçuklu dönemini andıran şark odaları ve oda tiyatrolarıyla o dönemin kültürü yaşatılacak

Konya’da Anadolu kültürünün sembolleri yaşatılacak. Sofa Anadolu Sembolleri atölyesinde Selçuklu ve Osmanlıya özgü küçük bir çarşı, keçeci, ebru ve çeşitli el sanatları tanıtılacak. Atölyenin bir bölümünde Anadolu kültürünün sembollerinden olan oda kültürüyle, oda tiyatroları, orta oyunu ve Karagöz ile Hacivat gibi oyunlar sahnelenecek. Ayrıca atölyenin şuan açık olan kısmında Konya’ya gelen misafirler Osmanlı ve Selçuklu’ya özgü içeceklerin tadına bakma şansı buluyor. İnsanların kültürümüzü giderek unuttuğunu dile getiren Sofa Anadolu Sembolleri sahibi İsmail Yavcuşar, yapılan atölye ile Anadolu kültürünün yaşatılacağını söyledi.

17-2-026.jpg

KÜLTÜRÜMÜZDEN UZAKLAŞTIK

Atölye üzerende 2 buçuk yıldır çalıştıklarını aktaran Yavcuşar, çalışmalara devam ettiklerini ve en kısa zamanda atölyenin vatandaşların hizmetine sunulacağını aktardı. İnsanların özellikle sosyal medyanın etkisiyle kültürümüzden gederek uzaklaştığını vurgulayan Yavcuşar, “Teknolojinin gelişmesi ve İnternetin gelmesi Türk milletene kültüründen uzaklaştırdı. Kültürümüz için önemli olan sembolleri çoğumuz unuttuk. Yeni nesil hiç görmedi bile. Bir zamanlar Anadolu halkının vazgeçilmezi olanlar şimdi kimsenin aklına bile gelmiyor. Biz burada unutulmaya yüz tutmuş Osmanlı ve Selçuklu kültürünün önemli sembollerini yaşatacağız. Sanal olarak soluduğumuz su dünyada yerle ve yabancı turistlerimizin Anadolu kültürünü biraz da olsa soluklamalarını istiyoruz” diye konuştu.

17-3-023.jpg

KARAGÖZ İLE HACİVAT SAHNELENECEK

Yavcuşar, atölyede Karagöz ve Hacivat’ın yanı sıra çeşitli oda tiyatrolarının yapılacağını belirterek, “Yapacağımız atölye tamamen tarihimizden esenlenerek yapılıyor. İçeriye giren bir vatandaş Osmanlı dönemindeki bir sokağa girmiş gibi olacak. Kültürümüzün sembollerini içeren ürünlerimizden alışveriş de yapabilecek.  Düzenlenen tiyatrolarda o dönemin oyunlarını izleme şansı bulacak. Atölyenin Konya turizmine katkı sağlayacağının düşünüyoruz” ifadelerinin kullandı. Yavcuşar,  ayrıca atölyede hakiki Osmanlı şerbetlerinin ve salebin de bulunduğunu kaydetti.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.