Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

Anadolu Kartalı Tatbikatı başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı, Anadolu Kartalı Tatbikatı katılacak Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ile dost ve müttefik ülke uçaklarının Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına intikal ettiğini duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı, 20 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihleri arasında icra edilmesi planlanan Anadolu Kartalı 2022/2 Tatbikatına katılacak Hava Kuvvetlerine ait uçaklar ile dost ve müttefik ülke uçaklarının Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına intikallerinin gerçekleştiğini açıkladı.

adsiz.jpg

İNGİLTERE, PAKİSTAN VE ÜRDÜN DE TATBİKATA KATILIYOR

Bakanlık ilk görüntüleri; "20 Haziran-1 Temmuz 2022 tarihleri arasında icra edilmesi planlanan Anadolu Kartalı Eğitimine katılacak Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız ile dost ve müttefik ülke uçaklarının Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığına intikallerinden görüntüler…" notuyla paylaştı.

NATO UNSURLARI DA TATBİKATTA YER ALACAK

Bu yıl tatbikata; Azerbaycan, İngiltere, Ürdün, Pakistan, Türk Hava ve Deniz Kuvvetleri ile NATO unsurları katılım sağlayacak. Ayrıca Uluslararası Anadolu Kartalı-2022 Eğitimi, NATO tatbikatlarından biri olan Ramstein DUST-2022/2 (RADU 22-2) Tatbikatı ile birlikte icra edilecek. Anadolu Kartalı Tatbikatı’na Bulgaristan, Çad, Etiyopya, Güney Afrika, Gürcistan, Katar, Kuzey Makedonya, Kosova, Libya, Malezya, Tunus, Özbekistan ve Umman ise faaliyetlere gözlemci statüsünde katılacak.

75300.jpg

TATBİKAT HER YIL İCRA EDİLİYOR

Her yıl millî ve/veya uluslararası olarak Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’nde (Konya) icra edilen bir eğitim olan Anadolu Kartalı; gerçek harekâta benzetilmiş bir ortamda, pilotların, hava savunma personelinin ve kontrolörlerin harekâta yönelik eğitim seviyelerinin artırılması, müşterek ve birleşik harekât usullerinin denenmesi ve geliştirilmesi, gerçek harekât şartlarında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi ve görev etkinliğinin azami seviyeye çıkarılmasını hedefliyor. Tatbikat; Kırmızı (Düşman) ve Mavi (Dost) kuvvetler arasında bir senaryo altında, gerçekçi bir savaş ortamında gerçekleştiriliyor.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum