Ampute lige kavuşuyor

Ampute lige kavuşuyor

Türkiyede gelişmekte olan Ampute Futbolu, artık lig usulüne göre oynanacak

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Futbol Şube Sorumlusu Elvan Uğurlu, Türkiye’de gelişmekte olan ampute futbolunun lige kavuşacağını söyledi. Elvan Uğurlu, yaptığı açıklamada, 4 yıl önce Türkiye’de oynanmaya başlayan ampute futbolunun artık lig usulüne göre oynanacağını dile getirdi. Futbolun Türkiye’de popüler bir spor dalı olduğunu ve amputenin de aynı popülariteyi yakalayacağını anlatan Uğur, ligle ilgili talimatnamelerin de hazırlandığını belirtti.

Ampute futboluna ilginin giderek arttığını dile getiren Uğurlu, şöyle konuştu: “Ampute Futbol Ligi’ni eylül ayında başlatacağız. Ligi Futbol Federasyonu ile birlikte düzenliyoruz. 5-20 Eylül tarihleri arasında Brezilya’da Dünya Şampiyonası yapılacak. Ardından da lig başlamış olacak. Şu an 14 takım ligde yer alacak ve lig mart ayında tamamlanacak. Bu sayının ligle birlikte gelecek sezon artmasını bekliyoruz.”
Ligle birlikte futbolcuların performanslarının da artacağını belirten Uğurlu, “Ampute futbolu 4 yıldır oynanmasına karşın sezon sadece turnuva ve şampiyonayla tamamlanıyor. Bu şekilde sezonun kapatılması doğru değil. Futbolcular sadece kamplarda bir araya gelebiliyordu. Lig maçları nedeniyle futbolcular kondisyon bakımından her zaman hazır olacak. Kamplarda teknik ve taktik ağırlıklı çalışacaklar. Dolayısıyla milli takımında başarı grafiği yükselecek” dedi. Futbolculara yönelik sağlık taramalarının da sürdürüldüğünü kaydeden Elvan Uğurlu, sezon sonunda ampute futbolcu sayısının artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.