Amerika’nın En Prestijli Matematik Yarışması Türkiye'de

Amerika’nın En Prestijli Matematik Yarışması Türkiye'de

Amerika Matematik Birliği'nin düzenlediği ünlü matematik yarışması American Mathematics Contest'in (AMC8) ortaokullara yönelik ayağı, 23 Kasım Cumartesi günü Türkiye'de de gerçekleştirilecek.

Amerika Matematik Birliği'nin düzenlediği ünlü matematik yarışması American Mathematics Contest'in (AMC8) ortaokullara yönelik ayağı, 23 Kasım Cumartesi günü Türkiye'de de gerçekleştirilecek. Eğitimciler, Ankara, İzmir, ve Gaziantep'te düzenlenecek sınava katılımın özellikle ileride Amerika'da okumayı hedefleyen öğrenciler için kaçırılmaz bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Öğrencilerin matematiksel düşünme ve problem çözme yeteneklerini test eden sınavda çoktan seçmeli 25 adet soru var. Yarışmacılar, Türkçe ve İngilizce soru kitapçıklarından birini seçebilecek. Yarışma sonunda okul ve ülke çapında başarılı olan öğrencilere başarı belgeleri Amerikan Matematik Birliği tarafından gönderilecek.

Yarışmaya katılan öğrenciler arasında çekilecek kurayla iki kişi Amerika'da tatil hakkı kazanack. Öğrenciler ayrıca Birlik tarafından düzenlenen matematik kampına katılabilecek.

İlk kez 1950 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletinde gerçekleştirilen yarışmaya her yıl dünya genelinde yaklaşık yarım milyon öğrenci başvuruyor.

Ayrıntılı bilgi organizasyonun internet sitesinden (www.maa.org) ve amcturkiye.com adresinden edinilebilir. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.