Amerika'da Bir Öğrenci Evinde Sahur

Amerika'da Bir Öğrenci Evinde Sahur

Amerikan tarzı klasik mutfakta hummalı bir çalışma var. Başkent Washington'da eğitimlerini sürdüren İsmail, Serhat, Onur ve Bilal, kaldıkları öğrenci evinde sahur için hazırlık yapıyor.

Amerikan tarzı klasik mutfakta hummalı bir çalışma var. Başkent Washington'da eğitimlerini sürdüren İsmail, Serhat, Onur ve Bilal, kaldıkları öğrenci evinde sahur için hazırlık yapıyor. Kimi yumurta pişiriyor, kimi domatesleri doğruyor. İyi bir eğitim için ülkelerinden binlerce kilometre uzağa gelmiş öğrenciler için Ramazan, Türkiye’dekinden farklı olsa da güzel.

Makine Mühendisi Serhat Yılmaz, Texas’ta yüksek lisans öğrencisi. Enerji politikaları üzerine staj yapmak için Washington’da. Ramazan'ın ‘Bizi hiç yalnız bırakmıyorlar’ dediği Türk aileler sayesinde çok güzel geçtiğini söylüyor. Ay boyunca evlerinde misafir oldukları ailelere, "Bize sanki kendi ailemizin yanındaymışız gibi hissetiriyorlar." diyerek teşekkür ediyor.

Gaziantepli İsmail Demirkıran Amerika'ya 3 yıl önce gelmiş. Strayer Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümünde okuyor. Okulu bitirdikten sonra master yapmak istiyor. Niyeti daha uzun süre Amerika’da kalmak. Eli yatkın olduğu için arkadaşlarının yemekleri hep kendisine yaptırdığını söylüyor. "Kahvaltı konusunda kendime güvenmiyorum ama akşam yemeklerini ben yaparım."

Bilal Taş ise yakın zamanda gelmiş ABD’ye. Kuzey Virginia Devlet Üniversitesi’nde dil eğitimi alıyor. İyi bir eğitimi almak ve güzel tecrübeler kazanmak istiyor. Okul saatleri nedeniyle erken kalkmak zorunda olduğundan her gece sahura kalkmakta zorlansa da buna özen gösterdiklerini söylüyor. Washington bu dönemde aşırı sıcak olduğu için sahurda bolca su içtiklerini eklemeyi de ihmal etmiyor.

Onur Çelimli de yakın arkadaşı İsmail gibi Strayer Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü öğrencisi. Ramazan ayının Türkiye’de bir başka yaşandığını söylüyor. “O coşkuyu yaşayamasak dahi biz de kendi çapımızda Türkiye’deki havayı yakalamaya çalışıyoruz.”

Türkiye ile aradaki 7 saatlik zaman farkı sebebiyle bazen zorlandıklarını ifade ediyor genç öğrenciler. Serhat, "Biz burda sahur yaparken onlar günün en yoğun vaktindeler." diyor ailesi ve arkadaşları için. Bu yüzden, ABD saati ile sabah erken saatlerde ya da gece geç vakitlerde ailelerini arayabiliyorlarmış. Onur'un en büyük üzüntüsü saat farkı yüzünden çok sevdiği Beşiktaş’ın maçlarını kaçırmak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.