Amerika İncirlik’i yeniliyor!

Amerika İncirlik’i yeniliyor!

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasıyla sözde “müttefikimiz” ABD ile aramızda soğuk rüzgârlar esti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Çavuşoğlu, İncirlik ve Kürecik üslerini “gerekirse kapatırız” demişti. Ta ki Pentagon’dan yapılan açıklamaya kadar… Pentagon, İncirlik Üssü’nü yenileme kararı aldı. İnşaat projeleri de Türk firmalara verdi. 95 milyon dolarlık proje, 2024 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflendi.

2024’E KADAR BİTECEK

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye ve ABD arasındaki Savunma Ekonomik İşbirliği Anlaşması’na göre inşaat teklifleri alındı. 17 teklifin geldiği inşaat projeleri 8 Türk firmasına verildi. Ankara’dan Emta, İstanbul’dan Santes ve Serka; Adana’dan Aytekin Serol, Bor, Kuryapı, Kırnak, Set isimli şirketler ihaleleri aldı. Şirketler arasında uzun yıllardır ABD ile işbirliği yapan firmalar da bulunuyor.

BİR MESAJ MI?

ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararının Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nda imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, üsleri kapatabileceklerini iddia etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının hemen sonrasında İncirlik Üssü’nün inşaat çalışmalarının gündeme gelmesi “Pentagon’dan Türkiye’ye bir mesaj mı?” sorusunu akıllara getiriyor.

Amerika’nın emperyalist amaçları için kurduğu ve en kritik üssü olan İncirlik Üssü’nün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘gerekirse kapatırız’ açıklamasından sonra Pentagon, önemli bir adım attı. İncirlik Üssü’ndeki yenileme ve inşaat çalışmalarını Türk firmalarına verdiğini duyuran Pentagon, 95 milyon dolarlık projeleri 2024 yılı sonuna kadar bitirme hedefi olduğunu duyurdu.

8 TÜRK FİRMASINA VERİLDİ

Pentagon’dan yapılan açıklamaya göre Türkiye ve ABD arasındaki Savunma Ekonomik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde inşaat teklifleri alındı. 17 teklifin geldiği inşaat projeleri 8 Türk firmasına verildi. Ankara’dan Emta, İstanbul’dan Santes ve Serka; Adana’dan Aytekin Serol, Bor, Kuryapı, Kırnak, Set isimli şirketler ihaleleri aldı. Şirketler arasında uzun yıllardır ABD ile işbirliği yapan firmalar da bulunuyor.

TESADÜF MÜ, KAPATAMAZSIN MESAJI MI?

Türkiye’ye yönelik yaptırım kararının Senato’da imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, üsleri kapatabileceklerini iddia etmişti. Erdoğan’ın açıklamalarının hemen sonrasında İncirlik Üssü’nün inşaat çalışmalarının gündeme gelmesi ‘tesadüf mü’, yoksa ‘Kapatamazsın mesajı mı veriyor?’ sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan İncirlik Üssü’nde her işini kendi gören ABD’nin inşaat işlerini Türk firmalara vermesi de dikkatlerden kaçmadı.

ÜLKENİN HER KÖŞESİNDELER!

Afyonkarahisar’da, İncirlik’te, İzmir’de, Şile’de, Konya’da, Balıkesir’de, Muğla’da hava üsleri ve füze yerleştirdiği merkezleri bulunan ABD’nin, Ankara-Ahlatlıbel, Amasya-Merzifon, Bartın, Çanakkale, Diyarbakır-Pirinçlik, Eskişehir, İzmir-Bornova, İzmit, Kütahya, Lüleburgaz, Sivas-Şarkışla, İskenderun, Ordu-Perşembe, Rize-Pazar, Erzurum, Van-Pirreşit, Mardin’de de birleştirilmiş hava harekât merkezleri yer alıyor.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.