Amatörler şehidine ağlıyor

Amatörler şehidine ağlıyor

Herkesi derinden yaralayan Süleyman Ballan’ın şehit haberi amatör futbol camiasına da ateş düşürdü.

İki sezon Derespor’da forma giyen Ballan maddi imkansızlıklar yüzünden futbolu bırakmak zorunda kalmış 

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hain terör saldırısında şehit olan Süleyman Ballan’ın, iki sezon önce 1. Amatör Küme futbol takımlarından Derespor’da forma giydiği öğrenildi.

Spor camiası Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur’un oğlu Muharrem Samur’dan sonra ikinci şehidini verdi. Üç gün önce Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen askerlerimizden Konyalı Piyade Er Süleyman Ballan’ın, askere gitmeden önce Derespor forması giydiği öğrenildi. Olayı internetten öğrendiğini ve sporcusunun fotoğrafını görünce şok olduğunu ifade eden Derespor antrenörü Mehmet Balaban , “Hakem Muharrem Samur’un ardından ikinci şehidimizi verdik. Süleyman, çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. 2007 yılından itibaren iki sezon genç takım forması giydi. Çok beyefendi ve mazlum bir gençti. Maddi imkansızlıklardan dolayı futbolu bıraktı. Bana “ Hocam paraya ihtiyacım var. Çalışmam gerekiyor” dedi.

Sizlerde çok iyi bilirsiniz ki amatör futbol da maddi imkansızlıklar içinde devam ediyor. Daha sonra bu kardeşimiz askere gitti. Süleyman’ın Terör saldırısına kurban giderek şehit olması hepimizi yaraladı. Alçakça yapılan saldırıyı kınıyor, teröre lanet ediyorum. Derespor forması giyen arkadaşımıza ve diğer şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerim. Konya spor camiası ikinci şehidini verdi, üzüntümüzü ifade edecek söz bulamıyorum” şeklinde konuştu. Mehmet Balaban ayrıca Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan ile görüşerek şehit Süleyman Ballan’ın ailesine maddi ve manevi destek verme fikrini sunduğunu ifade etti. Balaban Mehmet Baykan’ın da bu fikre sıcak baktığı ve konuyla ilgili olarak bir çalışma başlattığını ifade etti.

Mavi-beyazlı takımın Kulüp Başkanı İrfan Çok terörü lanetleyerek, “Bir türlü önlemeyen terörü lanetliyorum. Son olarak şehit edilen askerlerimizden Süleyman Ballan, Derespor forması giyiyordu. Üzüntümüz çok büyük, söyleyecek kelime bulamıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerim” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.