Amatör heyecan başladı

Amatör heyecan başladı

Futbol Birinci Amatör Kümede 2009-2010 sezonu 2 Nolu Sahada düzenlenen törenle başladı. Futbol ailesi bu törende bir araya geldi. Baykan, amatör futbolun giderek geliştiğini dedi

Futbol Birinci Amatör Küme’de 2009-2010 sezonu Merkez 2 Nolu Sahada düzenlenen törenle başladı. Yapılan törene Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet İçyer, Şekerspor Kulüp Başkanı Yavuz Erence, Konya İl Hakem Kurulu Başkanı Mustafa Düzkaya, Konya Bölgesi Üst Klasman Hakemi Deniz Çoban Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur, ilçe belediye başkanları, amatör kulüp başkanları, kulüpler ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurlu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Baykan tören açılışı organizesine bundan 15 yıl önce başladıklarını ve bugünde aynı güzellikleri bugünde yaşadıklarını ifade etti. Baykan, “Bundan yaklaşık 15 yıl önce bu camia ile tanıştım ve çeşitli görevlerde bulundum. O zamanlardan beri bu sezon açılışlarını yapıyoruz. 15 yıl öncesinde böyle bir organize yoktu. Sezon başlar takımlar futbolunu oynar sonra herkes evine gider, sezon başlayınca tekrar dönerdi. Ama artık durum böyle değil. İlk başladığımız yıllarda belki çoğu takımımızın flaması bile yoktu. Ancak şimdi bakıyorum her şey değişik. Bu durumların daha iyi olması içini elimizden geleni yapıyoruz. İlçe takımlarımıza ve merkez takımlarımıza her yıl olduğu gibi malzeme desteği sağlamaya çalışıyoruz. Önceki sezonlarda yaptığımız kumanya ve deplasman giderleri için Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa bir çalışma içerisindeyiz. Gıyabınızda sayın Büyük Şehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek beye verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Tesislerle ilgili çalışmalarımız sürüyor. TFF’nin desteği ile Şehit Muharrem Sahası sentetik çim saha yapılacak. Bu çalışma ile ilgili bütün prosedürler tamamlandı ve yapıcı firmaya teslim edildi. Ayrıca Gençlik Ve Spor il Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Saraçoğlu Tesislerinin daha etkin kullanılması için soyunma odalarının inşasına başlandı. Bundan sonrada hizmetlerimiz devam edecektir. Biz hiçbir zaman çeşitli bahanelerle görevden kaçmadık. Yeni sezon tüm takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız ve sakatlıksız bir lig temenni ediyorum” diye konuştu.
Futbol İl Temsilcisi Hacı İbrahim Samur ise yeni sezonda kulüplerin lige katılma sayısının kendi ve Konya ASKF yönetimini mutlu ettiğini ifade etti. Samur, “Her sezon en az 3 takımımız Konya’yı Türkiye Şampiyonalarında temsil ediyor. Bu sayısın artması için uygun ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni sezonda takımlarımızın lige katılımları beni ve ASKF yönetimini memnun etti. Yeni sezonda heyecan dolu maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum ve temenni ediyorum. Tüm takımlarımıza 2009-2010 sezonu hayırlı uğurlu olsun diyorum ve kazasız belasız ve sakatlıksız bir lig temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından geçtiğimiz sezon başarılı olan tüm takımlara kupaları verilirken centilmen takımlarda unutulmadı. Gruplarında centilmen seçilen takımlar da kupalarını aldılar. Tören sonrasında Sanayispor ile Bozkır Belediyespor arasında oynan Futbol Birinci Amatör Küme Süper Grup ile 2009-2010 sezon resmen başlamış oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.