Amatör futbolda heyecan dindi

Amatör futbolda heyecan dindi

Amatör Küme Futbol Ligi büyükler kategorilerinde 2013-2014 sezonu 2. Kümede oynanan Play-Off final maçı ile sona erdi. Süper Grup, 1. Küme ve 2. Kümede şampiyon ve küme düşen takımlar belli oldu

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından organize edilen Futbol Liglerinde 2013-2014 sezonu tamamlandı. Şampiyon takımlar bir üst kümeye yükselirken son sıradaki ekipler ise bir alt lige düştü

BÖLGESEL’DE 3 TAKIM MÜCADELE ETTİ 

Bölgesel Amatör Ligde 3 Konya ekibi mücadele etti. Sarayönü Belediyespor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve Karapınar Belediyespor geride kalan sezonda Konya’yı Bölgesel Amatör Ligde Sarayönü Belediyespor kümede kalırken Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve Karapınar Belediyespor Amatör Küme Süper gruba düştü.

SÜPERDEN İKİ TAKIM BAL’A ÇIKTI

Amatör Küme Süper Grupta bu sezon 12 takım mücadele etti.  Grupta Selçuklu Belediyespor Şampiyon olarak tekrar Bölgesel Amatör Lige yükseldi. Mavi-beyazlı ekip bir sezonun ardından Bölgesel amatör Lige tekrar yükseldi.  Selçuklu Belediyespor ile birlikte Akşehir Belediyesi Kültürspor da Bölgesel Amatör Lige yükselen takım oldu.

AKŞEHİR BELEDİYE PLAY-OUT MAÇINDA GÜLDÜ

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Çatalhüyük Çumra Belediyespor ile Play-Out maçında karşılaşan Amatör Küme Süper Grup 2.’si Akşehir Belediyesi Kültürspor rakibini 3-0 yenerek tarihinde ilk kez Bölgesel Amatör Lige yükselme başarısı gösterdi. Akşehir ekibi  Sarayönü Belediyespor ve Selçuklu Belediyespor ile birlikte 2014-2015 sezonunda Bölgesel Amatör Ligde Konya’yı temsil edecek.

KULU VE AKŞEHİR ENDÜSTRİ KÜME DÜŞTÜ

Amatör Küme Süper Grupta Selçuklu Belediyespor ve Akşehir Belediyespor Bölgesel Amatör Lige yükselirken Kulu Belediyespor ve Akşehir Endüstrispor 1. Kümeye düştü. Kulu Belediyespor averajla küme düşerken Akşehir Endüstrispor ise 12 puanla ligi tamamladı.

ŞAMPİYON YENİ EMİRGAZİ VE İHSANİYE

Amatör 1. Kümede 2013 -2014 sezonunda  2 grupta 11 takım mücadele etti. A Grubunda Yeni Emirgazi Belediyespor şampiyon olarak Süper Gruba yükselirken B Grubunda  İhsaniye Gençlerbirliği ekibi şampiyon olarak adını Süper Gruba yazdıran ikinci ekip oldu. A Grubunda küme düşen takım Play-Out maçıyla belirlendi. Seydişehir Belediye  ve Tümosanspor  ligi 9 puan ve 2’li averajı eşit şekilde tamamladı. Maçlar bu şekilde tamamlanınca küme düşen takım oynanan Play-Out maçıyla belli oldu. Seydişehir Belediyespor Tümosanspor’u normal süresi 1-1 berabere biten maçı penaltılarla 8-7 kazanarak kümede kalmayı başardı. B Grubunda ise küme düşen ekip 4 puan toplayan Akşehir Gençlikspor oldu.

2.KÜMEDE 16 TAKIM MÜCADELE ETTİ

Meram Çıtır Simit’in isim sponsoru olduğu 2. Amatör Kümede 3 grupta toplam 16 takım mücadele etti. A Grubunda  Yeni Doğanhisarspor B Grubunda Tavsan Masterler C Grubunda ise Ars Park Sanayispor şampiyon olarak 1. Kümeye yükseldi. 1. Kümeye son takım ise grup 2.leri arasında oynanan Play-Off maçlarından sonra belli oldu. Seyranspor, Selçuklu İdmanyurdu ve Altınekinspor  tek devreli lig usulüne göre karşı karşıya geldi. Maçlar sonunda Selçuklu İdmanyurdu ve Altınkenispor’un puanları eşit olduğu için iki ekip tekrar bir maç daha oynadı. Bu maçta rakibini 1-0 yenen Altınekinspor 1. Kümeye yükselen son takım oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.