Amasya, 2013 Yılında En Mutlu 19’uncu İl Oldu

Amasya, 2013 Yılında En Mutlu 19’uncu İl Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2013 yılında yapmış olduğu araştırmaya göre Amasya, 81 il içerisinde en mutlu 19’uncu il oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), 2013 yılında yapmış olduğu araştırmaya göre Amasya, 81 il içerisinde en mutlu 19’uncu il oldu.

TÜİK Samsun Bölge Müdürü Harun Çiçek, açıklamasında, araştırmalarda Amasya’da mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının yüzde 66 olarak tespit edildiğini ifade etti. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu üç ilin, sırasıyla yüzde 77,7 ile Sinop, yüzde 76,4 ile Afyonkarahisar ve yüzde 75,9 ile Bayburt olduğunu belirten Çiçek, mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu ilin ise yüzde 42 ile Tunceli olduğunun gözlendiğini kaydetti.

Amasya’nın, eğitim hizmetleri memnuniyetinde 2’nci sırada olduğunu kaydeden Çiçek, “Amasya, sağlık hizmetleri memnuniyetinde 5’inci sırada, adli hizmetler memnuniyetinde 3’üncü sırada, asayiş hizmetleri memnuniyetinde 5’inci sırada, ulaştırma hizmetleri memnuniyetinde 3’üncü sırada, sosyal güvenlik hizmetleri memnuniyetinde ise 2’nci sırada yer aldı. Belediye hizmetleri dikkate alındığında ise Amasya, çöp ve çevresel atık toplama hizmetleri memnuniyetinde 11’inci sırada, kanalizasyon hizmeti memnuniyetinde 6’ncı sırada, şebeke suyu hizmeti memnuniyetinde 19’uncu sırada, toplu taşıma hizmeti memnuniyetinde 9’uncu sırada, yeşil alanların miktarından memnuniyette 10’uncu sırada, engellilere yönelik düzenlemelerden memnuniyette 15’inci sırada, hasta ve yoksullara yardımlardan memnuniyette ise 11’inci sıraya yerleşti.” diye konuştu.

Amasya’da, Avrupa Birliği (AB) üyeliğine destek vereceğini belirtenlerin oranının da yüzde 51,2 olduğunu ifade eden Çiçek, AB’ye katılım için referandum yapılması durumunda üyelik yönünde oy vereceğini belirtenlerin oranının yüzde 51,2, üyeliğe karşı yönde oy vereceğini bildirenlerin oranının yüzde 26,6, fikrim yok diyenlerin oranının ise yüzde 22,2 olarak gerçekleştiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.