Altıparmak: Emeğimiz çalındı

Altıparmak: Emeğimiz çalındı

TFF 2. Lig 2. Klasman Grubu’nda mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, 2009-2010 futbol sezonunu 2. sırada tamamladı.

Uzun haftalar liderliği elinde bulunduran ve son üç haftaya girilirken en yakın takipçisi ile arasında 6 puan fark bulunan yeşil-beyazlılar, son haftalarda aldığı sonuçlarla Klasman Grubu’nda şampiyonluğunu kaybetti.

Lig’in son haftasında ligden düşme tehlikesi yaşayan Alanyaspor’u konuk eden Şekerspor 0-0 berabere kalarak puanını 58’e çıkarttı. Temsilcimizi yakından takip eden Eyüpspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışla grupta şampiyonluğa ulaşan ve Play-Off’ta mücadele etme hakkı kazanan takım oldu. Eyüpspor 59 puanla ligi tamamladı.
Grubun 15. haftasında Turgutluspor’u 5-1 mağlup ederek performansının doruğuna ulaşan Şekerspor, bu galibiyetin ardından puan farkını 6’ya çıkardı. Şekerspor bu zorlu mücadelenin ardından düşüşe geçen taraf oldu. Lig’in 16. haftasında Fethiyespor ile golsüz berabere kalan yeşil-beyazlılar, Eyüpspor’un İstanbulspor’u 2-0 yenmesi ile puan farkının 4’e inmesine engel olamadı.
Ligin 17. haftasını ise maç yapmadan kapatan Şekerspor ile Eyüpspor arasındaki puan farkı, İstanbul ekibinin Turgutluspor’u 1-0 yenmesi ile bire indi. Son haftada ise ligde kalma mücadelesi veren Alanyaspor karşısında maçın hakemi Tolga Özkalfa’ya takılan temsilcimiz, klasman grubunun şampiyonluğunu ve Play-Off’ta oynama hakkını Eyüpspor’a kaptırdı.
Öte yandan Alanyaspor maçına hakem Tolga Özkalfa ve bitiş düdüğü ile birlikte yaşanan olaylar damgasını vurdu. Karşılaşmada kritik noktalarda çaldığı düdüklerle dikkat çeken ve gösterdiği 4 dakikalık uzatma bölümünü tamamlamadan bitiş düdüğünü çalan Tolga Özkalfa’ya ise Şekerspor camiasından tepkiler devam ediyor.
Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak zorlu haftanın ardından yaptığı açıklamalarda Özkalfa’ya olan tepkisini dile getirdi. Alanyaspor karşısında hiç beklemedikleri bir durumla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Altıparmak; “Hiç aklımıza gelmeyen şeyler oldu. bunlar futbolun içinde olan şeyler ancak verdiğimiz emeklere üzülüyoruz. Çok çalıştık, çok şeyler yaptık, çok emek verdik ve çok ucuz bir şekilde kaybettik. Son maçtaki masa başı oyunları bizim işimizi bozdu. Alanyaspor’un düşme potasında olması, Mustafa Kamil Abitoğlu ve Kuddusi Müftüoğlu gibi Süper Lig hakemlerinin bizim maçımızı yöneten Tolga Özkalfa ile yakınlıklarının bizim sonumuzu hazırladığını düşünüyorum. Ayrıca Alanya futbol federasyonunda ağırlığı olan bir takım. Bütün bunlar bir araya geldiğinde Şekerspor’un alacağı bu sonuç kaçınılmaz gibi duruyor” dedi.
Alanya maçını yöneten hakem Tolga Özkalfa’nın bütün bir sezonun emeğini elerinden çaldığını düşündüklerini ifade eden Altıparmak açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hani derler ya “ Bu gibi durumlarda hakemi de yeneceksin” veya “Gol atında hakemi vermedi.” Evet… Attık iki tane gol ancak Özkalfa nizami gollerimizi vermedi. İşte Türk futbolunun ileri gitmemesinin en büyük nedenlerinden birisi de budur. Geçtiğimiz akşam Süper Lig şampiyonluğunu kaçıran Fenerbahçe gibi bir durum içinde olsak bu kadar üzülmeyeceğiz. En azından oynadık, kaçırdık, gol atamadık olmadı deriz. Ancak bu şekilde olması emeğimizin çalınması bizleri çok daha derinden yaralıyor. Rakibimiz Alanya ise neredeyse 1-9-1 gibi bir futbol anlayışı ile oynadı. Kalemize hiç atağı olmadı. Sonuçta kaybeden taraf biz olduk. Çok üzgünüz. Ayrıca Konya’ya ve camiamıza verdiğimiz sözü tutamamanın da derin bir üzüntüsünü yaşıyoruz. Lig’in en iyi oynayan takımı, şampiyon olması gereken takımı Play-Off’larda oynama hakkını kaybetti.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.