Altında beklenen olmadı

Altında beklenen olmadı

Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen halk ayaklanması nedeniyle tavan yapan altın fiyatlarında beklenen düşüş yaşanmadı

Altın sektörü ise durma noktasına geldi

Altın önemini her geçen gün kaybediyor. Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen halk ayaklanmaları münasebetiyle petrol ve altın fiyatları tavan yapmıştı. 1 ay önce tavan yapan altın fiyatında beklenen düşüş yaşanmadı. Ortadoğu ülkelerinde devam eden halk ayaklanmaları ayrıca uluslararası kamuoyunda altın ve petrol fiyatlarının tavan yapmasından dolayı büyük tepki çekiyor. Birçok vatandaşın yatırım aracı olan altın ise önemini gittikçe kaybediyor. Altın fiyatlarının yüksek olması iç piyasa hareketliliğini de durma noktasına getirdi. Altın piyasası hakkında bilgi veren Sarraf Hünkar İşletmecisi Memiş Akıl, altın fiyatlarının yüksek olmasından dolayı işlerin çok durgun olduğunu söyledi. Altın piyasasının durgun olmasının birçok sebebi olduğunu da belirten Memiş Akıl, “Altın piyasası her senin mart ve nisan aylarında durgun geçer. Çünkü kış mevsiminin sonu olması insanların masraflarını gidermesi nedeniyle işler çok olmaz. Bu sebebe Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen ve hala devam eden halk ayaklanması da eklenince işler durma noktasına geldi. Biz işlerin nisan ayından sonra tekrardan hareketlenmesini bekliyoruz. Yaz mevsimi ile düğünlerin artması, çiftçilerin hasat dönemi sonrası ve gurbetçi vatandaşların gelmesiyle işlerimiz artacaktır diye tahmin ediyoruz” dedi.
ALTINDA BEKLENEN DÜŞÜŞ YAŞANMADI
1 ay önce tavan yapan altında beklenen düşüşün yaşanmadığını aktaran Memiş Akıl, “Cumhuriyet Altın fiyatı geçen ay 500 TL’ye dayanmıştı. Bu zamanlarda altın fiyatlarının düşmesi bekleniyordu ancak bu düşüş yaşanmadı. İnsanlarda ve sarraflarda hala altının düşmesi tahmin ediliyor. Ancak altın bir aydır fiyat aralığını koruyor. Altın fiyatlarının düşmesi sadece iç piyasa ile ilgili değil dış ülkelerde meydana gelen olaylara ve süreçlere bağlıdır. Altının bu derece yükselmesi insanları üzdüğü kadar bizim de işlerimizi olumsuz etkiledi. İş yapamaz hale geldik. Biz de bir an önce piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz. İnsanlar artık altın alamaz duruma geldiler. Bu da insanların yatırım aracı olan altının önemini kaybettiğini gösteriyor. İnsanlar artık yatırımlarını altın yerine ev ve diğer araçlara yönelik yapmaya başladılar. Eski insanlar en iyi yatırım aracını altında görürlerdi. Sarraflar olarak bize göre de hala en iyi yatırım aracı altındır. En iyi ve fazla kazancı yine altınla sağlanır. Dolar ve Euro’nun geçen yıl ve şu an ki fiyatları hemen hemen aynı. Biz insanların dolar ve ya diğer dövizler yerine altına yapmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
HAS ALTININ GRAMI 72 TL
Çeyrek altın fiyatının 119 TL olduğun da vurgulayan Akıl, sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet altını 480 TL, has altının gramı ise 72 TL civarlarında. Bu fiyatlarda insanların altın alması zaten beklenemez. Fiyatların düşmesi tahmini umarım tutar ve işlerimize hareketlilik gelir. Altın birçok işi de etkiliyor. Altını olan insanlar altınlarını bozdurmuyor. Ülkeye yatırım yapılmıyor. Altın sektöründe birçok insan ekmek yiyor. Eskisi gibi işlerimiz yok. Eski insanlar altına çok büyük önem verirlerdi. Ancak yeni nesil insanlar fazla değer vermiyorlar. Altın fiyatlarının da yüksek olması bunu elbette etkiliyor. Ama biz insanlara sesleniyoruz altın hala en iyi yatırım aracıdır. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyen insanlar altına yapmalarına kazançları açısından iyi olacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.