Altınapa’dan Su Bırakılacak

Altınapa’dan Su Bırakılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Altınapa Barajı’nın doluluk düzeyinin maksimum seviyeye ulaşması nedeniyle, 18 Mart 2015 Çarşamba günü Selbasan Deresi’ne su bırakılacağını bildirdi.

KOSKİ’den yapılan açıklamada, “Konya’da kış yağışları sevindirdi. Bu yıl geçtiğimiz sene yağış ortalamalarının iki katı oranında yağış alan Konya’da yeraltı su kaynakları yükseldi. Buna paralel olarak doluluk oranı Altınapa Barajı’nda da maksimum seviyeye ulaştı. Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Altınapa Barajı’ndan fazla gelen suyun 18 Mart 2015 tarihinden itibaren DSİ tarafından Selbasan Deresi’ne bırakılacak" denildi.

Açıklamada, “5 bin 660 litre/saniye debili su girişi olan Altınapa Barajı’nda su hacmi, 27 milyon 736 bin metreküp oranında. Barajdan, tam kapasite çalıştırılan Akyoukuş Su Arıtma Tesisi’ne 100 bin metreküp/gün su alınıyor. Barajın doluluk oranları maksimum seviyeye ulaştığından, giren su ile alınan suyun dengelenerek fazlası Selbasan Deresi’ne bırakılacak. 18 Mart 2015 Çarşamba günü Altınapa Barajı’ndan Selbasan Deresi’ne yapılacak olan aktarma esnasında herhangi bir olumsuzluğun yaşanması adına uyarılarda bulunan KOSKİ Genel Müdürlüğü, Selbasan Deresi civarında ikamet eden vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli önlemleri almalarını tavsiye etti” ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.