Altın fiyatlarında son durum

Altın fiyatlarında son durum

Son iki yılın en düşük rakamını gören altın fiyatlarında son duruma bakıldığında biraz toparlanma olduğu görülüyor.

Son yılların en sert düşüşünü yaşayan altın yatırımcıyı şoke etti. Altında bir düşüş bekleniyordu ancak bu kadar sert olması kimsenin aklına gelmemişti. Altın üreticisi ülkeler dışında altın rezervine ağırlık veren merkez bankaları da düşüşten olumsuz etkileniyor. Peki, altın fiyatlarında son durum nedir?

Altın fiyatları Aralık 2008′den bu yanaki en sert düşüşü gördü. Dünya piyasaları sarsıldı. Yatırımcılar şaşırdı. Ancak endişe etmeyin altın fiyatlarında ufak da olsa toparlanma başladı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Uluslararası piyasalarda yaşanan şok düşüşlerin ardından altın fiyatlarında bir miktar toparlanma görüldü. Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1371,64 dolardan işlem görüyor.

Dünkü kapanış itibariyle Kapalıçarşı'da altının gramı 80,55 liradan, çeyrek altın 131,70 liradan, Cumhuriyet altını ise 545 liradan el değiştirmişti.

İki günde yüzde 10 değer kaybeden altın yatırımcıyı perişan etti. ''Işıltılı dönem sona erdi'' diyen uzmanlar, yakın zamanda ciddi bir yükseliş beklemediklerini belirtti.

ALMAYIN, SATMAK İÇİN TAKİP EDİN

TL bazında gram altının ise 70-75 lira aralığında alınabileceğini söyleyen analistler, ‘ABD'de parasal genişlemeye son verileceğine yönelik sinyaller artmaya başlarsa yatırımcı için kabus günleri başlayabilir. Alım yapmak isteyenler altından uzak dursun, satmak isteyenler ise tepki yükselişlerini takip etsin.’ şeklinde uyarıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.