Altın fiyatları nasıl olacak? Altın yatırımcıları beklemeli mi?

Altın fiyatları nasıl olacak? Altın yatırımcıları beklemeli mi?

Altın piyasasında 20 işlemde 56 milyon 574 bin 555,06 lira ve 177 işlemde 348 milyon 232 bin 12,91 dolar işlem hacmi kaydedildi.

Altın fiyatlarındaki sert düşüşle birlikte Kapalıçarşı'daki Altın Borsası son iki yılın en hareketli günlerinden birini yaşadı. İki döviz bürosu iflas etti. Kuyumcu esnafının elinde çeyrek altın kalmadı. Kapalıçarşı'da işçilik fiyatları Cumhuriyet altınında 6 liradan 30 liraya fırlayınca kuyumcu esnafı altın alamaz oldu. Altın fiyatlarında yaşanan sert düşüş Kapalıçarşı'daki kuyumcuları hareketlendirdi. Kapalıçarşı'da çeyrek altının işçilik maliyeti 3 liradan 16 liraya, cumhuriyet altınının maliyeti ise 6 liradan 30 liraya fırlayınca küçük kuyumcu esnafı altın alamaz oldu. Altın fiyatlarındaki düşüşten yararlanmak için kuyumculara akın eden vatandaşlar, işçilik maliyetindeki yükseliş nedeniyle ucuz altına ulaşamadı.

ÇEYREK ALTIN BULAMADILAR

Altın fiyatlarındaki düşüşün ardından sıkıntılı günler yaşayan kuyumcular şimdi de altın işleme fiyatlarındaki karaborsayla karşı karşıya. Altındaki sert düşüşün öncesinde 6 TL olan cumhuriyet altını işleme fiyatı 30 TL'ye yükseldi. Konuyla ilgili bilgi veren Ataşehir'de kuyumculuk yapan Erdal Yılmazer, 'Çeyrek altının işçilik fiyatının da 3 TL liradan 16 liraya yükseldiğini belirtti. Bunun yükselmesi için hiçbir neden yok. Altındaki fiyat düşüşü işçiliğin karaborsaya düşmesine neden oldu' dedi.

GRAMI 78 TL'Yİ GÖRDÜ

Kapalıçarşı'daki altın borsası da yılın en hareketli günlerini yaşadı. Elindeki nakit parasını değerlendirmek isteyen vatandaşlar da altın alabilmek için kuyumculara akın etti. Kapalıçarşı'da bazı kuyumcuların önlerinde kuyruklar oluştu. Güne 85 TL'den başlayan 22 ayar gram altın gün içinde 78 TL'ye kadar geriledi. Geçtiğimiz hafta 150 TL olan çeyrek altında 135 TL'yi gördü. Altın fiyatlarının 20 ayın en düşük seviyesine ulaştığını belirten sarraflar, düşüşün yaz mevsiminde düğün yapacak aileler için bir fırsat olarak değerlendirdiler. Durumdan kendilerinin de memnun olduğunu ifade eden sarraflar, 'Eskiden 5 altın satarak elde ettiğimiz karı şimdi daha fazla satış yaparak kazanıyoruz' dedi.

Çeyrek altında sıkıntı geçici

Yaşanan tepki alımlarının altın fiyatlarını bir miktar yükseltebileceğini vurgulayan altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, önceki gün onsu 1350 dolardan işlem gören altının dün 1390 dolara yükseldiğini kaydetti. Piyasada çeyrek altın bulunamamasını yüksek talepten kaynaklandığını ifade eden Yıldırımtürk, 'Bu geçici bir kriz. Dün darphaneye mal yatırıldı. Cuma günü piyasada her türlü altını bulmak mümkün olur' diye konuştu.

Yıldırımtürk, altın fiyatlarının mayıs ayı sonunda biraz yükselse de yılın ikinci yarısında daha da düşeceği kanaatinde olduğunu söyledi. Altın fiyatının yükselmesine neden olan gerekçelerde önemli bir değişiklik yaşanmadığını ifade eden Yıldırımtürk, 'Güney Kıbrıs Merkez Bankası'nın 10 ton altın sattığını açıklaması, krizde olan İspanya, Portekiz İtalya, Yunanistan gibi ülkelerin de altın satabileceği endişesi altın fiyatlarında düşüşe neden oldu' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.