Altın Fed'den etkilenmedi

Altın Fed'den etkilenmedi

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dalgalı seyrini sürdürüyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aylık tahvil alım programını 10 milyar dolar daha azaltarak, 75 milyar dolardan 65 milyar dolara düşürmesinin ardından 10 dolarlık bir gerileme yaşayarak 1.258 dolar desteğine kadar gerileyen altının ons fiyatı, bu seviyeden gelen alışlarla günü yükselişle 1.268,02 dolar seviyesinden tamamladı.

Güne 1.268 dolar seviyelerinde yatay bir başlangıç yapan altının ons fiyatı bu seviyeden gelen satışların etkisi ile 1.255 dolara desteğine kadar geriledi ve şu dakikalarda 1.258 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Altının ons fiyatının 1.270 dolar üzerinde tutunamadığı sürece kısa vadede satışların görülebileceğini ifade eden analistler, özellikle 2. çeyrekten sonra Fed'in çıkış stratejisinin uzun süreceği beklentisinin piyasalarda fiyatlanması durumunda altında yeniden yükselişlerin olabileceğini aktarıyor.

Fed toplantısının etkilerinin bugün görülmeye devam edilmesi durumda ise gün içinde altından çıkışların görülebileceğini ifade eden analistler, bu durumda altının ons fiyatında 1.248 doların destek seviyesi olduğunu kaydediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.