Altın daima kazandırır

Altın daima kazandırır

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, “Altın satın alıp kısa sürede kazanmak isteyen yatırımcı kaybeder. Altın uzun vadede kazandıran bir yatırım aracıdır” dedi

Bayram tatilinin ardından dövizde hareketlilik yaşanmaya başladı. 9 günlük bayram tatilinde dolar 6 lirada sabit kaldı. Tatilin ardından ise dolar 6.32 seviyelerini gördü.  Durum böyle olunca altın haftaya yükselerek başladı. Gram altın fiyatları son 10 günün en yüksek seviyesine çıktı. Döviz piyasasında yaşanan iniş çıkışlar sebebiyle altın piyasasında da sıkıntı yaşanıyor. Fiyatların anlık yükselip inmesi altın alacak vatandaşı düşündürüyor. 9 günlük tatilin ardından piyasaların yükselişe geçtiğini belirten Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı ve Sarraf  Fidan’ın sahibi Mehmet Kuşdemir, “ Bayram tatilinin araya girmesiyle piyasanın biraz sakinleşeceğini tahmin ediyorduk. Ancak tatilin ardından altın yine yükselişe geçti” diye konuştu.

YÜKSELİŞLER TAMAMEN DOLARA BAĞLI

Altın fiyatlarında ki artışın dolar kaynaklı olduğunu belirten Kuşdemir, “Altının ons fiyatı uzun zamandır aynı seviyelerde seyrediyor. Ons fiyatının sabit olması altın fiyatlarının daha da yükselmemesini sağlıyor. Şuan altında yaşanan fiyat iniş ve çıkışları tamamen dolara bağlı. Dolar yükselirse altın da yükseliyor. Dolar düşerse altın da düşüyor” şeklinde konuştu. Türkiye ve Konya ekonomisinin sağlam olduğunu belirten Kuşdemir, Merkez Bankası’nın duruma müdahale etmesi gerektiğini savundu. Kuşdemir, “Ülke ekonomisi ve Konya ekonomisi sağlam. Ancak yaşanan bu iniş çıkışlara çözüm bulunması gerekiyor. Merkez Bankası’nın olaya müdahale etmesi şart. Piyasada likidite Türk lirası eksikliği var. Sıkıntıları aşmamız için Merkez Bankası’nın tutarlı politikalar izlemesi gerekiyor” sözlerini kullandı.

VATANDAŞ ALTIN TAKAMIYOR

Yükselen altın fiyatları hem vatandaşı hem de kuyumcuları olumsuz etkiledi. Altın fiyatları bütçeyi zorluyor. Vatandaşlar düğünlerde hediye etmek için altın almakta zorlanıyor. Altın alamayan vatandaşlar para takmayı tercih ediyor. Düğünlere hediye olarak çeyrek altın götürenler, yüksek fiyatlar nedeniyle gram altına yönelmişti. Gram altın fiyatının da son zamanlarda ciddi oranda artması vatandaşları ve kuyumcuları olumsuz etkiledi. Vatandaşların artık düğünlerde altın takamadığını aktaran Kuşdemir, “Altın fiyatlarının yükselmesi altın satışlarında düşüşe neden oldu. Düğün sezonu olması sebebiyle satışlarımızda bir nebze yükseliş olması gerekiyordu. Çok kişi çeyrek altını pahalı gördüğü için gram altını tercih ediyordu. Altın fiyatlarının dolar sebebiyle yükselmesi vatandaşı da etkiledi. Şuan vatandaşlar düğünde altın takmak yerine para takmayı tercih ediyorlar” ifadelerini kullandı.

ALTINA UZUN VADEDE YATIRIM YAPILMALI

Altın fiyatlarının sürekli yükseldiğini aktaran Kuşdemir, “Altın alan bir kişi uzun vadede kaybetmez. Şuan altında iniş çıkışlar meydana geliyor. Altın 1 lira iniyorsa 1,5 lira çıkıyor. Yani sürekli bir yükseliş söz konusu” açıklamalarında bulundu. Altın madeninin kısa vadeli değil uzun vadeli yatırım aracı olduğuna vurgu yapan Kuşdemir, konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Altın satın alıp kısa sürede kazanmak isteyen yatırımcı kaybeder. Altın uzun vadede kazandıran bir yatırım aracıdır. Altın satın alan vatandaşımız en az 1-2 yıl beklemesi lazım. Altın fiyatları kolay kolay düşmez. Genellikle bir yükseliş içerisindedir. Vatandaşlara altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Altın yatırım için güvenli liman.”

SALİH ACIBADEM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.