Altay, depremde  yaşadıklarını anlattı

Altay, depremde yaşadıklarını anlattı

Büyük depremin 1. yılı için hazırlanan belgeselde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yardım tırlarını koordine etmeye çalışırken bir ara yorgunluk nedeniyle sandalyede uykuya daldığı anı paylaştı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından o dönemde Hatay’da yaşadıklarını depremin birinci yılı dolayısıyla hazırlanan belgeselde anlattı.

KONYA’NIN DESTEĞİ ÖNEMLİYDİ

Konya Büyükşehir Belediyesi YouTube kanalından yayınlanan belgeselde Hatay’a ulaştıklarında gördükleri manzaranın ve yaşanan depremin dehşet verici olduğunu dile getiren Başkan Altay, “O gece telefonun çalmasıyla uyandım ‘herhalde olağanüstü bir şey oldu, bu saatte normal bir şey olmaz’ diyerek açtım telefonu. ‘Başkanım Kahramanmaraş merkezli çok büyük bir deprem oldu’ denildi. ‘Hemen AKOM’a geçelim hazırlıklarınıza başlayın ben de geliyorum’ dedim. Alelacele üzerimi giyinip Aydınlıkevler’de bulunan itfaiye merkezimize geldim. Zannediyorum saat 05.30 civarıydı. Arama kurtarma ekiplerine zor bir göreve gittiklerini, Konya’yı temsil ettiklerini, işimizin zor olduğunu ama Konya’nın desteğinin önemli olduğunu ifade ettim. Oradaki en önemli çıkmazımız ‘Nereye gidiyoruz?’ sorusuydu.”

Daha sonra AKOM’da kriz masası oluşturduklarını ifade eden Başkan Altay, “Hemen ilk yemek tırını yola çıkardık. Çünkü insanların en hızlı ihtiyacı gıdaya ulaşmak. Arama kurtarma ekipleri için de böyle bir ihtiyaç vardı. O sırada olay biraz daha netleşmeye başladı. Depremin şiddetinin çok büyük olduğu görüntüler gelmeye başladı. Vatandaşlardan çok yoğun bir şekilde deprem yardımıyla ilgili ne yapacağız telefonları almaya başlamıştık. 11.30 civarında 3 merkez ilçemizde 3 spor salonu belirleyerek bunu kamuoyuyla paylaştık. Bu arada hızlıca kan bağışında bulunulmasıyla ilgili çalışmalar başlattık” diye konuştu.

10 GÜN ARABADA UYUDUK

Başkan Altay, yaşananların çok derin acılar olduğunu ve insanın bu konuda konuşurken boğazının düğümlendiğini vurgulayarak, şunları ifade etti: “İlk 10 gün zaten arabada yattık, 10. günde sanırım büyük bir minibüs geldi. Ben 49 yaşındayım, hayatımda hiç çorapla uyuduğumu hatırlamam. Ama çorapla, meshle, üzerimizdeki kıyafetle arabanın içinde kıvrılarak uyuduk. 13, 14, belki 20. güne kadar.”

Altay, yardım tırlarını koordine etmeye çalışırken bir ara yorgunluk nedeniyle sandalyede uykuya daldığı anı paylaştı.

Belgeselde bölgede uzun süre faaliyet sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde görevli çalışanlar da duygularını ve yaşadıklarını anlattı. 6 Şubat depremlerinin birinci yılı dolayısıyla hazırlanan belgesel, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin YouTube kanalından izlenebiliyor.

HABER MERKEZİ


Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.