‘Alnımızın teri işimizin bereketidir’

‘Alnımızın teri işimizin bereketidir’

AGD, Çalışan Gençlik Başkanları Bölge Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Salih Turhan, “Allah Cihad yolundayken, hepimizi şehadet şerbetine içirmeyi nasip etsin” diye konuştu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çalışan Gençlik Başkanları Bölge Toplantısı Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda gerçekleştirildi. Aralarında Konya, Karaman, Mersin, İzmir, Antalya gibi illerinde olduğu 13 ilin Çalışan Gençlik Başkanlarının katıldığı toplantı gün boyu sürdü.

Çeşitli konularda eğitimlerin verildiği toplantıda konuşan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, çalışan gençlerin hedefinin Cihad olması gerektiğini belirti. Cihad yaparken şehit olanların gülümseyerek ruhunu teslim ettiğini söyleyen Turhan, “Rusya'da Cihap yapan Çeçen bir mücahide kurşun isabet ediyor. Mücahit, ter içinde kalırken arkadaşları Kelime-i Şehadet getirerek, onun mezarını kızıor. Mücahit ise gülümsüyor. Bunu açıklamak mümkün değil. Gönül gözüne inandığımız bir büyüğümüze bu duru sorduk. O, bize mücahitlerin şehit olurken cenneti gördüğünü ve bundan dolayı gülümsediğini söyledi. Şehadetin son anlarıyla ilgili Genel Başkanımız Ahmet Demirtürk'ü hatırlatmak istiyorum. Trafik kazasında hayatını kaybeden Demirtürk de gülümseyerek hayatını kaybediyor. Biz hep duamızı böyle yapıyoruz. Allah Cihad yolundayken, hepimizi şehadet şerbetine içirmeyi nasip etsin. 30 yaşının altında yaklaşık 10 milyon gencimiz Cihad için çalışmaktadır. Hocamız, da çalışan gençlik ile şunları söylemişti: 'Bu davanın bereketi gerçekten çok önemlidir. Gece gündüz çalışan, bu dava uğruna bütün illeri gezenlerin alnındaki terdedir bu bereket.' diyerek durumumuzu çok iyi özetlemiştir. İnsanlara ne kadar kıymet verdiğini bizlere göstermiştir” dedi.

Ülkenin son birkaç aydır olumsuz gelişmeler yaşadığını dikkat çeken Turhan, “Gçtiğimiz hafta bir savcımız şehit oldu. AGD, Milli Gençlik olarak bizim buradan çıkarmamız gereken bir ders var. Terör hadisenin yaşanması, o teröristlerin oraya girmesi ayrı ayrı tartışılır ama iki terörist henüz genç. O gençler niçin terörist oldu? Niçin biz davamızın hakikiyatlarını o gençlere öğretemedik? Niçin Milli Görüş ile tanışmadılar. Teröristlerden bir tanesi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi. Niçin o fakültedeki teşkilatımız bu gençlere sahip çıkmadılar? Niçin bizim bizim teşkilatımız bayrağımızın emanetinin önemini hatırlatmadı? Olaya bu mesafeden bakmalıyız. İti tane terörist öldürüldü demek gerçekten işin kolayı. Biz bu gençleri niçin ulaşmadık? Bunu sorgulamamız gerekiyor” diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR BİRLİK OLAMIYOR

AGD İl Başkanı Mehmet Parlak da yaptığı konuşmada Çalışan gençliğin yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, "Sanayide, imalat yapmaya, satış yapmaya çalışan gençlerimiz alınlarının terleri ile helal rızık peşinde koşuyorlar. Bu gençlerimize sahip çıkmak ve onlara destek olmak için, Asr-ı Saadet dersleri, futbol turnuvaları düzenliyoruz. Çeşitli etkinliklerimizle ulaştığımız gençlerimize Hakk'ı anlatmaya çalışıyoruz" dedi. Hak davanın neferi olmak için çalıştıklarını ifade eden Parlak, şöyle konuştu: "Yüzlerce Asr-ı Saadet grubu oluşturularak gençlerimize sohbet edildi. Fabrika sohbetlerimiz ile 40'ın üzerinde fabrikada sohbetler yapılıyor. Bu vasıta ile 600'ün üzerinde gence ulaştık. Gençlerimiz çalışmalarında biz tek kişi ne yapabiliriz diye düşünmeyecek. Erbakan Hocamız; 'Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar' diyerek nasıl davranmamız gerektiğini göstermiştir." Yemen'de yaşanan olaylara da değinen Parlak, konuşmasına şöyle devam etti: "Çatışmalarda görülüyor ki mezhep kavgası körükleniyor. Milli görüş olarak biz hiç bir zaman kavgayı körüklemedik, sevgiyi ön plana çıkardık. Bu çatışmalar tek bir merkezden örgütleniyor. Bu merkez 5 bin 765 senedir çalışan Siyonizmdir. Onlar küfürde tek bir millet olarak çalışıyor. Fakat biz Müslümanlar tekbir millet olup da batılın ifsadına karşı koyamıyoruz. Eğer D-8 İslam Birliği canlandırılmış olsaydı bu hallere gelmezdik. Olaylara karşı daha dikkatli olmalı ve firasetli davranmalıyız."

Konuşmaların ardında eğitime geçildi. AGD Genel Merkez Liseler Başkanı M.Ail Aydın, Abdullah Yılmaz ve AGD Genel Merkez Çalışan Gençlik Teşkilat Başkanı M.Sami Koçak, çeşitli konularda katılımcıları bilgilendirdi.

HALİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.