Almanya’nın En Pahalı Tüneli Açıldı

Almanya’nın En Pahalı Tüneli Açıldı

Almanya'da uzun zamandan beri altyapı çalışmaları devam eden Schwaebisch Gmünd şehrinin önemli projelerden olan Einhorn Tüneli açıldı.

Almanya'da uzun zamandan beri altyapı çalışmaları devam eden Schwaebisch Gmünd şehrinin önemli projelerden olan Einhorn Tüneli açıldı. Ülkenin en pahalı yerel projesi özelliğini taşıyan tünelin açılış törenine Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, Eyalet Ulaştırma Bakanı Winfried Herrmann da katıldı.

Stuttgart, Aalen arasında yer alan Schwaebisch Gmünd şehrinin altından geçen tünelle trafik yoğunluğu büyük ölçüde azaltacak. Günlük 35 bin aracın geçtiği güzergahta bulunan yaklaşık 2,5 kilometrelik tünelden günlük araç geçişi 20 bin civarında tahmin ediliyor. Tünelin giriş ve çıkış bağlantı yolları ile birlikte toplam uzunluğu ise yaklaşık 4 kilometreyi buluyor.

Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, "Schwaebisch Gmünd’de önemli bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bu tünelle önemli bir rahatlama olacak." dedi. Eyalet Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann da tünelin açılışından bir hafta önce Schwaebisch Gmünd’e geldiğini ve trafik sıkışıklığından dolayı polisin getirdiği inşaat aracı ile çıkarak randevusuna yetişebildiğini anlattı.

Altı yılda tamamlanan tünel, 280 milyon euroya mâl oldu. Tünelin kurdelesi, Katolik ve Protestan papazların duası ile iki bakan tarafından kesildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.