Almanyalı Türkler, Kosova'da Yardım Dağıttı

Almanyalı Türkler, Kosova'da Yardım Dağıttı

Almanya'daki Türk toplumu tarafından kurulan 'Time To Help' derneği, Kosova'ya yardım gönderdi. Time To Help, Kosova'da faaliyet gösteren Mehmet Akif Koleji aracılığıyla 'Aynî Yardım' adı altında 3 tane 40 tonluk tır yardımını Kosovalı...

Almanya'daki Türk toplumu tarafından kurulan 'Time To Help' derneği, Kosova'ya yardım gönderdi. Time To Help, Kosova'da faaliyet gösteren Mehmet Akif Koleji aracılığıyla 'Aynî Yardım' adı altında 3 tane 40 tonluk tır yardımını Kosovalı ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

Kosova'da faaliyet gösteren Mehmet Akif Türk Kolejinini teşekkür eden 'Aynı Yardımı' proje sorumlusu Ümit Öztürk, Cihan'a yaptığı açıklamada, "Bu 'Aynî Yardım' projeyimizi Kosova'ya yapmamıza vesile olan, bize buralardaki kontaktlarımızı sağlayan ve bizi buralara getiren Mehmet Akif Koleji'nin bağlı olduğı Gulistan Vakfı kurumlarına çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Proje hakkında bilgi veren Ümit Öztürk, "Aynî Yardım projesiyle biz Almanya, Holanda, Belçika gibi ülkelerde kaliteli ikinci el eşyayı insanlardan topluyoruz ve lojisitik merkezimize getirip işlendikten sonra yardım veren insana kaydedip daha sonra bayan, erkek, yazlık ve kış şeklinde ayırıp değişik ülkelere gönderiyoruz. Şu ana kadar Afrika'daki Tanzanya ve Gine'de ve Balkanlarda Kosova ve Bosna'ya, bir de Süriyeli mültecilere yardım gönderdik. Kosova'ya 3. sefer gelişimiz. Kosova Avrupa içinde gerçekten yardıma ihtiyaç duyan bir ülke. Ayrıca, Avrupa'da yaşadığım için çok kışlık elbise geldi ve dolasıyla Afrika'da yazlık elbise ve Kosova'ya kışlık elbise gönderiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yardımdan faydalayan Kosovalı vatandaş "Benim bir evim yok. Şimdilik eniştenin evinde kalıyorum. Ayda sadece 70 euroluk devletten sosyal yardım alıyorum. Dolasıyla başka yardıma da ihtiyacım var." dedi.

Derneğe teşekkür eden Kosovalı kadın, "Bu elbiseler çocuklarımıza faydalı oldu. Ben 3 çocuk annesiyim ve sadece devlettin verdiği sosyal yardımı ile yaşıyoruz. Kocam da işsiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.