Almanya'dan Türk Bilim Adamına "Yeşil Yetenek Ödülü"

Almanya'dan Türk Bilim Adamına "Yeşil Yetenek Ödülü"

Almanya'da Federal Bilim Bakanlığı’nın bu yıl 6'ncısını düzenlediği ve sürdürülebilir teknoloji gelişimi alanında verilen “Yeşil Yetenek Ödülü”, dünyanın değişik ülkelerinden 25 genç bilim insanına verildi. Türkiye’den ise...

Almanya'da Federal Bilim Bakanlığı’nın bu yıl 6'ncısını düzenlediği ve sürdürülebilir teknoloji gelişimi alanında verilen “Yeşil Yetenek Ödülü”, dünyanın değişik ülkelerinden 25 genç bilim insanına verildi. Türkiye’den ise "nano teknoloji" alanında doktora çalışması yapan Burak Güzeltürk ödülü kazananlar arasında yer aldı.

Bilim Bakanlığı’nda düzenlenen törende, Almanya’nın sürdürülebilir teknolojik araştırmalara verdiği öneme değinen Bilim Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka, ödülün dünyanın değişik yerlerinde benzeri amaçla çalışan bilim insanlarını bir araya getirmeyi amaçladığını söyledi. Ödül sahiplerinin Almanya’da araştırmalarına devam edebileceklerine dikkat çeken Wanka, Almanya’nın uluslararası öğrenci ve araştırmacıların tercih ettiği Amerika ve İngiltere’den sonra üçüncü ülke olduğunu belirtti.

Bilkent Üniversitesi'nde verimli ışık üretimi için yarı iletken nano teknolojileri gelişiminde doktora yaptığını kaydeden Güzeltürk ise, yaptığı araştırmanın aydınlatma ve ekran teknolojilerine fayda sağlayacağını ifade etti. Teknolojik araştırmalara önemli yatırımlar yapan Almanya’nın önemli bir bilgi birikimi olduğunun altını çizen Güzeltürk, gelecek düşünülerek uzun vadeli çalışmalara ağırlık verildiğini söyledi.

Türkiye’nin sürdürülebilir teknolojik araştırmalar konusundaki potansiyelinin önemli olduğuna değinen Güzeltürk, kişisel başarılar yerine “Evet, biz bu işi yaparız.” diyerek toplumun bütün kesimlerinin topyekûn harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Federal Bilim Bakanlığı’nın verdiği “Yeşil Yetenek Ödülü”ne 103 ülkeden 816 kişi başvurdu. Bilim adamlarından 25'i ise ödüle layık görüldü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.