Almanya’dan Erdoğan’ın Yeğeninin Gazetecilere Saldırısına Sert Dille Kınama

Almanya’dan Erdoğan’ın Yeğeninin Gazetecilere Saldırısına Sert Dille Kınama

Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan ve korumalarının ABD’deki saldırılarına Almanya’dan çok sert tepkiler...

Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeğeni Ali Erdoğan ve korumalarının ABD’deki saldırılarına Almanya’dan çok sert tepkiler geldi. Berlin Alman Gazeteciler Birliği, “Olaylar öyle noktalara tırmandırıldı ki, Türk medyasındaki gazeteciler şimdi de başka ülkelerde bile saldırılara uğruyorlar.” tepkisinde bulunarak saldırıları sert bir dille kınadı.

2 binin üzerinde gazeteci üyesi olan Berlin Alman Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bernd Lammel, “New York’ta yaşanan hadiseler bize tehlike alarmları veriyor. Olaylar öyle noktalara tırmandırıldı ki, Türk medyasındaki gazeteciler şimdi de başka ülkelerde bile saldırılara uğruyorlar. Biz, Avrupa Birliği üyesi olmak isteyen bir ülkede görev yapan eleştirisel meslektaşlarımızın gazetecilik mesleklerinin icra edilmesinin engellenmesine alışmak istemiyoruz. Berlin Alman Gazeteciler Birliği için gazeteciliğe karşı sözlü ve fiziki şiddetin yanısıra hukuki araçlarla saldırılar da kabul edilemez.” tepkisinde bulundu.

Hükümeti eleştiren Türk gazetecilerin Almanya’da da tehdit edildiklerinden haberdar olduklarını ve mevcut durumun kendilerini endişelendirdiğini de belirten Lammel, “Bu açık bir basın ve düşünce özgürlüğü ihlalidir. Gelişmeleri eleştirisel bakışla takip ediyor ve gazeteci meslektaşlarımızın Berlin’de çalışmalarını engelsiz ve korkusuz biçimde sürdürebilmeleri için elimizdeki tüm güçle her şeyi yapacağımızın da güvencesini veriyoruz.” dedi.

Bugün Gazetesi Washington Temsilcisi Adem Yavuz Arslan ile Zaman Gazetesi Washington Temsilcisi Ali Halit Aslan’a saldırı konusunda açıklamada bulunan ve 36 bin gazeteciyi bünyesinde barındıran Alman Gazeteciler Birliği Basın Sözcüsü Hendrik Zörner de “Gazetecilerin eleştirisel soruları bağımsız gazeteciliğin bir parçasıdır. Eleştirisel sorular yöneltenler, oyunbozan muamelesi görmemelidirler. Bu dünyadaki her demokrasi için geçerlidir.” tepkisinde bulundu.

Almanya Sınır Taınmayan Gazeteciler Örgütü ise Türk makamlarından mesleğini icra etmeye çalışan gazetecilere şiddet uygulayan sorumluları cezalandırmasını talep etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.