Almanya'daki Kitap Yeni Baskısında, İslam'la Çelişen Bilgilerden Arındırılacak

Almanya'daki Kitap Yeni Baskısında, İslam'la Çelişen Bilgilerden Arındırılacak

"Münster Üniversitesi İslam Kürsü Başkanı Prof. Dr. Mohanad Khorchide ile Kuzey Ren-Vestfalya Müslüman çatı örgütleri arasındaki buzlar eriyor mu?" sorusunu sorduran gelişmeler yaşanıyor. "İslam.de" sitesindeki yazısında Almanya Merkez...

"Münster Üniversitesi İslam Kürsü Başkanı Prof. Dr. Mohanad Khorchide ile Kuzey Ren-Vestfalya Müslüman çatı örgütleri arasındaki buzlar eriyor mu?" sorusunu sorduran gelişmeler yaşanıyor. "İslam.de" sitesindeki yazısında Almanya Merkez Müslümanlar Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, Khorchide'nin Müslümanlar Koordinasyon Kurulu’na (KRM) bir mektup yazarak herkesi şaşırttığını ifade etti. Khorchide kaleme aldığı mektupta daha önce yayınladığı ve çokça tepki çeken "İslam merhamettir" kitabındaki söz konusu noktaları yeni baskılarda düzelteceğini belirtti.

KRM, yayınlanan bu kitabın belli noktalarının İslami anlayışla çeliştiğinden yola çıkarak bilimsel bir kurula bilirkişi raporu hazırlatmış ve madde madde kabul edilemeyecek noktaları göstermişti. Mazyek, bunun bir "barış eli" anlamına geldiğini de ifade ederek, Khorchide'nin bilirkişi raporunu ciddiye aldığını vurguladı. Buna rağmen Mazyek, yaşadıklarını hatırlatarak önce uygulamayı görmek istediğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.