Almanya’daki Hastanelerde İlaç Sıkıntısı

Almanya’daki Hastanelerde İlaç Sıkıntısı

Almanya’daki hastanelerde yaşanan ilaç sıkıntısı özellikle onkoloji ve yoğun bakım servislerindeki hastaları etkiliyor.

Almanya’daki hastanelerde yaşanan ilaç sıkıntısı özellikle onkoloji ve yoğun bakım servislerindeki hastaları etkiliyor. Yetkililer, ilaç sevkiyatlarıyla ilgili düzenleme istiyor.

Almanya’daki hastanelerde ilaç sıkıntısı yaşandığı ve istenilen ilaçların vaktinde bulunamadığı bildirildi. Alman Hastaneler Kurumu (DKG), konuyla ilgili yaptırdığı araştırmada üzücü sonuçlara ulaştığını açıkladı.

DKG, ülke genelinde 140 hastaneye ilaç temin eden 20 kadar ecza deposunu inceledi. Kurum, hastanelerde her ay acil ihtiyaç duyulan yaklaşık 20 çeşit ilacın vaktinde hastalara ulaştırılamadığını tespit etti.

Kansere karşı kullanılan “Zytostatika” adlı ilacın temini en zor gruba girerken, bu ilacın bir hastaya ulaşabilmesi için en az 2 haftalık süreye ihtiyaç olduğu belirlendi. Onkoloji bölümünde olduğu gibi, yoğun bakım servisinde de acilen ihtiyaç duyulan ilaçlardan bazılarının vaktinde temin edilemediği ortaya çıktı.

DKG Sözcüsü, Alman Hekimler Gazetesi’ne yaptığı açıklamada özellikle bu iki serviste yaşanan ilaç sıkıntısının “kaygı verici” olduğunu söyledi. DKG Başkanı Georg Baum da ilaç kayıt ve dağıtımları konusunda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu vurguladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.