Almanya'daki Cumhuriyet Resepsiyonlarına Büyük İlgi

Almanya'daki Cumhuriyet Resepsiyonlarına Büyük İlgi

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı münasebetiyle Almanya'nın Bremen ve Hamburg şehirlerinde resepsiyon verildi. Bremen’deki resepsiyon eyalet meclisinde gerçekleşirken, Hamburg’daki resepsiyon ise Alster Gölü kenarında bulunan Atlantic Kempinski...

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı münasebetiyle Almanya'nın Bremen ve Hamburg şehirlerinde resepsiyon verildi. Bremen’deki resepsiyon eyalet meclisinde gerçekleşirken, Hamburg’daki resepsiyon ise Alster Gölü kenarında bulunan Atlantic Kempinski Oteli'nde gerçekleşti. Bremen’de Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona Bremen Meclis Başkanı Christian Weber, Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ile iş, siyaset, sivil toplum kuruluşlarından (STK) ve kamu kurumlarından birçok davetli katıldı.

Resepsiyonda Bremen Meclis Başkanı Weber, Başkonsolos Günay ve Fahri Konsolos Vierkötter birer konuşma yaptı. Karaman Ermenek’te meydana gelen maden kazasından dolayı üzüntülerini dile getiren konuşmacılar, Bremen dolayısı ile iki ülke arasındaki ilişkilere işaret ederek, ilişkilerin ekonomi ile sınırlı olmadığına ve insani ilişkilerin giderek geliştiğine vurgu yapıldı. Bremen eyaletinde 9 Türk meclis üyesinin olmasının önemli olduğuna dikkat çeken konuşmacılar eğitimin önemi üzerinde durdu.

Hamburg’da ise Atlantic Kempinski Oteli'nde Başkonsolos Mehmet Ak ile eşinin ev sahipliğinde verilen resepsiyona Meclis Başkan Vekili Wieland Schinnenburg, Hamburg Ekonomi, Inovasyon ve Ulaştırma Bakanı Frank Horch, Hamburg eski Başkonsolosu, Danimarka Büyükelçisi Mehmet Dönmez ile iş, siyaset, bürokrasi ve STK temsilcilerinin aralarında bulunduğu birçok davetli katıldı.Resepsiyonda Ak ve Horch birer konuşma yaparken, Horch Hamburg ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemine değindi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.