Almanya'da Uzun Süreli İşsizleri Bağımlı Ve Borçlu Çıktı

Almanya'da Uzun Süreli İşsizleri Bağımlı Ve Borçlu Çıktı

Almanya’da Hartz 4 yardımı alanlarla ilgili yapılan bir araştırma acı gerçeği ortaya çıkardı. Saarbrücker Zeitung adlı bölgesel gazetede yer alan araştırma sonuçlarına göre, sosyal yardım alanlar bağımlılık problemi yaşıyor ve...

Almanya’da Hartz 4 yardımı alanlarla ilgili yapılan bir araştırma acı gerçeği ortaya çıkardı. Saarbrücker Zeitung adlı bölgesel gazetede yer alan araştırma sonuçlarına göre, sosyal yardım alanlar bağımlılık problemi yaşıyor ve büyük kısmı da borç içinde yüzüyor.

1,1 MİLYONU BORÇLU

Gazetenin bugünkü baskısında Alman Sendikalar Birilği’nin (DGB) yaptırdığı araştırmaya yer verildi. Buna göre çalışabilecek durumda olan uzun süreli işsizlerden 1,1 milyonu ciddi şekilde borçlanmış ve maddi kriz yaşıyor.

İstatistiklere göre bu kişiler devlet ve sosyal kurumlar tarafından yalnız bırakılmış durumda. Zira sadece 32 bin 500’ü aldıkları destek sayesinde borçlarından ve işsizlikten kurtulabilmiş.

450 BİNİ BAĞIMLI

Bununla birlikte yaklaşık 450 bin Hartz 4 sosyal yardımı alan kişilerin bağımlılık sorunu bulunuyor. Çoğu alkol olmak üzere bir kısmı ise uyuşturucudan kurtulma konusunda çaresiz. Bu durumda olanlara verilen psikolojik destek sayesinde sadece 9 bini bağımlılık sorununu aşmış görünüyor.

900 BİNİ PSİKOLOJİK SORUNLU

Araştırmada dikkat çeken bir başka acı gerçek ise sosyal yardımla geçinen 900 bin kişi psikolojik olarak hasta durumda. Bu kişilerden sadece 20 bini yeterli desteği görmüş ve durumunu düzelterek iş bulmuş.

Araştırmaya yaptıran DGB, Harzt IV sosyal yardımı alan kişilerin devlet kurumları tarafından yalnız bırakıldığına dikkat çekti.

Saarbrücker Zeitung’u konuşan DGB İş Piyasası Uzmanı Wilhelm Adamy, “Hartz 4 alanlardan istenenler hep büyük harf ile yazılıyor, onlara verilecek destek ise hep küçük harfle yazılıyor.” diyerek sistemdeki çarpıklığa dikkat çekti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.