Almanya´da Sosyal Sigorta Kesintileri Yükselecek

Almanya´da Sosyal Sigorta Kesintileri Yükselecek

Almanya´da 2014 yılından itibaren sosyal sigorta kesintilerinin yükselmesi bekleniyor. Eyaletler Meclisi´nin de desteklemeyi kabul ettiği yeni düzenlemenin federal hükümet tarafından önümüzdeki çarşamba günü kabul edilmesine ve böylelikle önümüzdeki yıld.

Almanya´da 2014 yılından itibaren sosyal sigorta kesintilerinin yükselmesi bekleniyor. Eyaletler Meclisi´nin de desteklemeyi kabul ettiği yeni düzenlemenin federal hükümet tarafından önümüzdeki çarşamba günü kabul edilmesine ve böylelikle önümüzdeki yıldan itibaren sosyal kesintilerin artmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Sosyal kesintlerin artmasının arkasındaki sebep ise gelirlerin de artmasına bağlı olarak devletin sosyal kesinti sınırlarını yükseltmesi. Buna göre 4 bin Euro aylık geliri olan ve evli olmayan biri yılda 45 Euro´ya ek sosyal kesintiye sahip olacak. İki çocuğu olan bir çiftin ise ek gideri 225 Euro´yu bulacak. Almanya´da sosyal sigorta kesintilerinin yarısını işveren ödediği için yeni düzenleme işverenlerin giderlerinin de artması anlamına geliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.