Almanya'da Pilotlar Bugün Greve Gidiyor

Almanya'da Pilotlar Bugün Greve Gidiyor

Almanya'nın ucuz havayolu şirketi Germanwings pilotlarının bugün 12 saat grev yapacağı duyuruldu. Grev nedeniyle, uçuşlarının yüzde 80’ini kapsayacak yeni bir uçuş planı hazırladığı belirtildi.Germanwings halkla ilişkiler departmanından...

Almanya'nın ucuz havayolu şirketi Germanwings pilotlarının bugün 12 saat grev yapacağı duyuruldu. Grev nedeniyle, uçuşlarının yüzde 80’ini kapsayacak yeni bir uçuş planı hazırladığı belirtildi.

Germanwings halkla ilişkiler departmanından yapılan yazılı açıklamada, Pilotlar Sendikası’nın yapacağı grev nedeniyle yeni bir uçuş planı hazırladığı bildirildi. Açıklamada sendikanın, bugün saat 12.00 ile 24.00 arasında gerçekleştirilecek grevde 500 uçuştan yüzde 80’inin yapılacağını, Alman iç hatlarında yapılacak yaklaşık 100 uçuşun iptal edileceğini duyurduğu bilgisi verildi. Yapılacak uçuşların Germanwings, Lufthansa ve Eurowings’te çalışan gönüllü pilotlar tarafından gerçekleştirileceği belirtildi.

Germanwings'in resmi internet sitesindeki yeni hazırlanan uçuş planından yolcuların, uçuş durumlarını öğrenebilecekleri ve tüm taleplerini bildirebilecekleri açıklandı. Uçuşlarla ilgili son bilgilerin web sitesinde düzenli olarak güncellenerek yayınlanacağı belirtilen açıklamada, grevden etkilenen yolcuların, Germanwings internet sitesi veya çağrı merkezi üzerinden ücretsiz olarak tekrar uçuş rezervasyonu yapabilecekleri veya uçuşlarını iptal edebilecekleri bilgisi paylaşıldı.

Elektronik posta yoluyla da yapılan bilgilendirmede, "Sonbahar tatili için Almanya’ya gelen yolcuların Perşembe günü yapılacak dönüş uçuşları için havayolu şirketi olanca gücüyle çalışmakta ve yolcuların evlerine geri dönmelerini sağlamaya çalışmaktadır. Germanwings ayrıca mağduriyeti en aza indirmek için diğer havayollarından uçak kiralamakta ve yolcuların tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaktadır. Alman havayolu bazı yolcuların da trenle seyahat edebilmeleri için kendilerine bilet temin edeceğini açıklamıştır." ifadesine yer verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.