Almanya'da Mülteci Kabulünün Yavaşlaması Bekleniyor

Almanya'da Mülteci Kabulünün Yavaşlaması Bekleniyor

Almanya’da göçmen sayısının 200 bini geçmesinin ardından sertleştirilen mülteci yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte, mülteci sayısının frenleneceği tahmin ediliyor. Eyaletler kapasite sorunundan dolayı artık mülteci kabulünde...

Almanya’da göçmen sayısının 200 bini geçmesinin ardından sertleştirilen mülteci yasasının yürürlüğe girmesi ile birlikte, mülteci sayısının frenleneceği tahmin ediliyor. Eyaletler kapasite sorunundan dolayı artık mülteci kabulünde zorlanırken, en fazla mülteci kabul eden eyaletlerden biri olan Baden Württemberg’de (BW) geçen ay 2 bin 900 civarında yeni başvuru yapıldığı açıklandı.

BW’nin büyük şehirlerinden Mannheim başta olmak üzere başkent Stuttgart ve Karlsruhe’de mülteci sayısında önemli ölçüde artış kaydedildi. Yeni mülteci yasası ile şartların uygun olması durumunda geri gönderme işlemlerinin hızlanması bekleniyor. Ayrıca Sırbistan, Makedonya ve Bosna-Hersek’in güvenli ülkeler statüsünde kabul edilmesinin de bu ülkelerden gelecek mülteci sayısını azaltacağı ve geri gönderme işlemlerini de hızlandıracağı şeklinde yorumlandı.

Yetkililer mülteci sayısındaki hızlı artışın geri gönderme durumunun çok yavaş olmasından kaynaklandığını da hatırlatıyor. BW hükümeti, yeni gelen mülteciler için mevcut mülteci kabul merkezlerinin ihtiyaca cevap vermemesinden dolayı, yeni kabul merkezleri ihdas etti.

Ancak iltica başvurularının mevcut tempo ile devam etmesi durumunda, kısa zaman sonra eldeki kabul merkezlerinin ihtiyaca cevap vermeyeceği de konu ile ilgili yapılan toplantılarda dile getiriliyor. Eyalette mahalli idarelerin birçoğu kapasitelerini aştıklarını daha önce de deklare etmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.