Almanya'da Katolik Kilisesi Eksik Mal Varlığı Beyanında Bulunmuş

Almanya'da Katolik Kilisesi Eksik Mal Varlığı Beyanında Bulunmuş

Almanya'da Limburg Piskoposu Franz-Peter Tebarzt van Elst'in yeni rezidansının yapımında dürüst davranmadığı ve israfa gittiği şüphesi üzerine başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı.

Almanya'da Limburg Piskoposu Franz-Peter Tebarzt van Elst'in yeni rezidansının yapımında dürüst davranmadığı ve israfa gittiği şüphesi üzerine başlayan tartışma yeni bir boyut kazandı. Bazı bölgelerin kilise yönetimleri mal varlıklarını açıklayarak şeffaflık örneği gösterirken bazılarının mal varlıklarını gizlediği ortaya çıktı.

Der Spiegel’in haberine göre mal varlığını açıklayan kilise yönetimleri bazı mal varlıklarını gizledi. Limburg'da 1948 yılından bu yana kilise vergisinden elde edilen 300 milyon Euro civarındaki gelir gizli bir kasaya aktarıldı. Hamburg'da kilisenin mal varlığı geçen hafta 35 milyon Euro olarak açıklanırken, bu servetin derginin sorusu üzerine 156 milyon Euro olarak düzeltildiği kaydedildi.

Köln, Münih ve Freising gibi zengin bölgelerin mal varlığınındar bir çevre dışında finans yöneticileri tarafından bile bilinmediği iddia ediliyor. Carsten Frerk isimli yazar ise kilisenin mal varlığının Almanya'da 450 milyar Euro'yu bulduğu sonucuna varmıştı.

Kiliselerin mal varlığı tartışması Limburg Piskoposu Franz-Peter Tebarzt van Elst'in yeni rezidansının yapımında dürüst davranmadığı, yalan ve yanlış beyanda bulunarak yanıltma yoluna gittiği şüphesi üzerine çıkmıştı. 5 milyon Euro'yu bulan rezidansın maliyetinin şimdi 40 milyon Euro'yu bulabileceği ifade ediliyor.

Piskopos Tebarzt van Elst geçen hafta Romaya gitmişti. Bugün Papa Francesco ile görüşecek olan piskoposun istifa etmesi veya Papa tarafından görevinden alınması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.