Almanya'da Işid Alarmı

Almanya'da Işid Alarmı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü mensubu olan Silvia K. adlı bir şahsın Almanya’ya saldırı çağrısında bulunması güvenlik birimlerini alarma geçirdi.Terör örgütü mensubu, saldırı hedefi olarak Rheinland-Pfalz’taki...

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı terör örgütü mensubu olan Silvia K. adlı bir şahsın Almanya’ya saldırı çağrısında bulunması güvenlik birimlerini alarma geçirdi.

Terör örgütü mensubu, saldırı hedefi olarak Rheinland-Pfalz’taki Amerikan atom bombası deposunu, özel ve kiliseye ait kurum, kuruluş ve makamları, ulaşım yollarını ve araçlarını gösterdi. İnternet üzerinden yayılan yazılı çağrıda K., “Hiçbir zaman unutamayacakları bir darbe indirin.” ifadelerini kullanıyor.

Federal İçişleri Bakanlığı ve Federal Kriminal Daire ise şu an itibariyle somut saldırı planlarının veya yaklaşmakta olan bir saldırının söz konusu olmadığı bilgisini verdi. Bununla birlikte tehdidin ciddiye alındığı ve ilgili mercilere iletildiği kaydedildi.

Hakkında uluslararası tutuklama emri bulunan Silvia K.'nin Almanya'da binlerce kişiyi etkilediği öne sürülüyor.

ABD atom bombası deposu ise alarma geçmiş durumda. Büchel Havaalanı'ndaki nükleer deponun etrafındaki güvenlik çemberi güçlendirildi. Depoda 20 atom bombasının saklandığı ve her birinin Hiroşima’ya atılan bombadan daha fazla patlama gücüne sahip olduğu iddia ediliyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.