Almanya'da İltica Konusu Koalisyon Görüşmelerine Dahil Edecek

Almanya'da İltica Konusu Koalisyon Görüşmelerine Dahil Edecek

İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında yaklaşık 200 mültecinin hayatını kaybetmesinden sonra Almanya’da iltica politikası muhtemel koalisyonların parçası haline geldi.

İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında yaklaşık 200 mültecinin hayatını kaybetmesinden sonra Almanya’da iltica politikası muhtemel koalisyonların parçası haline geldi. Sosyal Demokratlar ve Yeşiller, iltica politikasını Hıristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile yapacakları koalisyon görüşmelerine dahil edeceklerini duyurdu.

Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth, hükümetin iltica politikasının değişmesi gerektiğini söyledi. İtalya’da yaşanan ölümlerden sora Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in kaçak göçle daha fazla mücadele edilmesi gerektiğini açıkladığını hatırlatan Roth, bu açıklamayı 'alaycı' olarak nitelendirdi. SPD’li politikacı Ralf Stegner ve bir grup Sosyal Demokrat da iltica politikasının değişmesi ve hükümet programına alınması için başvuru hazırladı.

Kasım ayında Leipzig’de gerçekleştirilecek SPD kurultayında konunun görüşülmesi bekleniyor. 200’den fazla Afrikalının hayatını kaybettiği olayı “insani bir felaket” olarak tanımlayan Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, benzer olayların yaşanmaması için yürürlükte olan uygulamaların yeniden gözden geçirilmesi ve iyileştirilmesinin düşünüldüğünü söyledi.

Avrupa Birliği içişleri bakanları bugün Lüksemburg’da bir araya gelerek ortak iltica politikası belirlemek için harekete geçti. İnsan hakları savunucuları, kaçak göçe karşı sert önlemler almak yerine hukuki olarak güvence altına alınmış, korumalı göçlerin yolunun açılmasını talep ediyor. AB ülkelerine yurt dışından iltica başvuru yapılmadığı için göçmenlerin ölümü göze alarak yollara düştüğünü hatırlatan insan hakları uzmanları, AB ülkelerinin yurtdışı temsilciliklerinde iltica başvuru hakkı tanınmasını istiyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.