Almanya'da Hükümete Giden Yol Spd Üyelerinden Ve 200 Cdu’ludan Geçiyor

Almanya'da Hükümete Giden Yol Spd Üyelerinden Ve 200 Cdu’ludan Geçiyor

Almanya'da hükümet sözleşmesi için anlaşmaya varan Hristiyan Demokrat Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), SPD tabanının kararına odaklandı.

Almanya'da hükümet sözleşmesi için anlaşmaya varan Hristiyan Demokrat Birlik partileri (CDU/CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD), SPD tabanının kararına odaklandı. SPD lideri Sigmar Gabriel dün parti üyelerine sözleşmeyi resmen tanıttı. SPD’lilere 6 Aralık tarihinden itibaren mektupla ulaştırılacak olan seçim pasosunun 12 Aralık tarihine kadar SPD’nin Berlin’deki genel merkez binasına geri gönderilmesi gerekecek.

Bu pusulalar 14 Aralık’ta 400’e yakın SPD’li tarafından sayılacak. Pusulaların sayılmasıyla birlikte SPD’nin koalisyona girip girmeyeceği belli olacak. Ancak SPD, üyelerinin kararı üzerinden yola çıkmak için üyelerin en az yüzde 20’sinin oy kullanmasını şart koştu. CDU cephesi ise konu 9 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan küçük kurultayda 200 delegenin vereceği oyla halledilmiş olacak.

Bugün Münih’te gerçekleşmesi beklenen toplantıda ise CSU yönetimi ve Federal Meclis Grubu’nun sözleşmeyi teyit etmesi gerekiyor. Her iki cepheden de olumlu sonuçların çıkmasıyla birlikte 17 Aralık 2013 tarihinde Federal Meclis Angela Merkel’i başbakan seçebilir. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.