Almanya'da Hırsızın Ehliyetine El Konacak İddiası

Almanya'da Hırsızın Ehliyetine El Konacak İddiası

Almanya´da devam eden koalisyon görüşmelerinde hırsızlık yapan kişilerin de ehliyetine el konulmasının kararlaştırıldığı iddia edildi.

Almanya´da devam eden koalisyon görüşmelerinde hırsızlık yapan kişilerin de ehliyetine el konulmasının kararlaştırıldığı iddia edildi. Haberi veren Die Welt gazetesi İçişleri ve Adalet Çalışma Grubu´nda ehliyete el koyma tedbiri konusunda anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Haberde, hapis cezası ve para cezasının alternatif olmadığı durumlar için ehliyete el koyma cezasının düşünüldüğü kaydedildi. Almanya´da mevcut düzenlemeye göre trafik suçları dışında ehliyete el koyma cezası bulunmuyor. Böyle bir uygulamanın mümkün olması için federal düzeyde bir yasa çıkarılması gerekecek.

Geçtiğimiz yıllarda bu konuda farklı girişimlerde bulunulmuş, ancak bunların hiçbiri sonuca ulaşamamıştı. 2008 yılının nisan ayında eyaletler meclisi Bundesrat´ın bir girişimi sonuca ulaşmamıştı. 2010 yılının yaz aylarında eyalet adalet bakanları da yeni bir girişimde bulunmuş, ama başarılı olmamıştı. Ehliyete el koymanın özellikle genç nüfus üzerinde caydırıcı bir etki yapması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.