Almanya'da Ev Sıkıntısı Çeken Üniversite Öğrencilerine Kışla Önerisi

Almanya'da Ev Sıkıntısı Çeken Üniversite Öğrencilerine Kışla Önerisi

Baden-Württemberg (BW) eyaletinin birçok şehrindeki üniversite öğrencilerinin konut sıkıntısına Eyalet Maliye Bakanı Nils Schmid’den farklı bir çözüm önerisi geldi.

Baden-Württemberg (BW) eyaletinin birçok şehrindeki üniversite öğrencilerinin konut sıkıntısına Eyalet Maliye Bakanı Nils Schmid’den farklı bir çözüm önerisi geldi. Barınma yer sıkıntısı çeken öğrencilere Amerikan askeri birliklerinin boşalttığı kışlaların tahsis edilmesini öneren Schmid, daha önce Alman ordusunun öğrenci birliklerinin Mannheim ve Heidelberg’de boşaltılmış olan Amerikan askeri kışlalarını kullandığını hatırlattı.

Eyaletin Stuttgart, Tübingen, Karlsruhe, Heidelberg gibi önemli üniversite şehirlerinde yüksek öğrenim gören çok sayıda öğrenci konut sıkıntısı çekiyor. Son istatistiklere göre Tübingen’de 1474 yurt odası ya da özel oda için talep 3900 civarında. Aynı şekilde önemli üniversite şehirlerinden Konstanz’da en az 2 bin öğrenci ev veya oda arıyor.

Üniversite öğrencilerinin konut sıkıntısını çözmek adına Bakan Dr. Schmid tarafından yapılan bu tavsiyeye ek olarak örnek girişimler de dikkat çekiyor. Konstanz Üniversitesi Rektörlüğü’nden halka bu konuda tüm imkanların kullanılması, her tatil evinin hatta her kanepenin değerlendirilmesi çağrısında bulunuldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ulrich Rüdiger, misafir odasını bu çerçevede kullandırmak istediğini duyurdu.

Almanya’nın çeşitli şehirlerinde II. Dünya Savaşı sonrası kurulan Amerikan askeri kışlalarının kapanmış olan büyük bir kısmı konut veya sosyal hizmetlere tahsis edilmiş durumda. ABD Savunma Bakanlığı Almanya’daki tüm Amerikan askeri kışlalarının 2015 yılı sonuna kadar kapatılmasının planlandığını duyurmuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.