Almanya'da Balkanlar Güvenli İlan Edilecek, Mülteci Sayısı Azaltılacak

Almanya'da Balkanlar Güvenli İlan Edilecek, Mülteci Sayısı Azaltılacak

Almanya, Balkan ülkelerinden gelen mültecilerin sayısını azaltmak istiyor. Dortmund´da yayınlanan Ruhr Nachrichten gazetesinin bir haberine göre Federal İçişleri Bakanlığı yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Almanya, Balkan ülkelerinden gelen mültecilerin sayısını azaltmak istiyor. Dortmund´da yayınlanan Ruhr Nachrichten gazetesinin bir haberine göre Federal İçişleri Bakanlığı yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Söz konusu tasarıya göre Balkan ülkeleri güvenli ülkeler sınıfına alınacak. Bu durumda bu ülkelerden gelenler siyasi sığınma hakkına sahip olmayacak. Federal İçişleri Bakanlığı´nın güvenli ülkeler listesine almak istediği ülkelerin arasında Arnavutluk, Bosna-Hersek, Makedonya, Karadağ ve Sırbistan bulunuyor.

Yeni yasanın çıkması durumunda bu ülkelerden gelenlerin siyasi sığınma talepleri daha hızlı bir süre içinde sonuca erdirilecek. Bu şekilde bu kişilerin geri gönderilmesinin de hızlanacağı ve Almanya´nın harcalamalarının da azalacağı belirtiliyor. Böylelikle siyasi sığınma talebi reddedilenlerin bir hafta içinde Almanya´yı terk etmesi gerekiyor. Mahkemeye başvurma süresi de bir haftaya inerken mahkemelerin de bir hafta içinde karar vermesi bekleniyor. Makedonya, Karadağ ve Sırbistan vatandaşları için Almanya vizeyi 2009 yılında, Arnavutluk ve Bosna-Hersek için ise vizeler 2010 yılında kaldırılmıştı. Vizelerin kaldırılması bu ülkelerden gelen siyasi sığınmacı sayısının artmasına yol açtı. Geçen sene bu ülkelerden Almanya´da 22 bin 495 siyasi sığınma talebi oldu. Bu yılın ocak ile şubat ayları içinde ise bu ülkelerde 6 bin 112 siyasi sığınma talebinde bulunuldu.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maziere ise şubat ayı başında Almanya´ya Sırbistan, Makedonya ve Karadağ´dan çok sayıda sığınmacı geldiğini, ancak bu ülkelerde insanların siyasi nedenlerle takibata uğramadığını belirtmişti. Alman anayasasına göre siyasi takibatın olmadığı, aşağılayıcı ve gayri insani cezalandırma usullerinin uygulanmadığı ülkeler güvenli ülke olarak görülüyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.