Almanya İçin Alternativ Partisi Yabancı Düşmanlarını İstemiyor

Almanya İçin Alternativ Partisi Yabancı Düşmanlarını İstemiyor

Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi, saflarında yabancı düşmanlarını istemiyor. İslam düşmanlığı ile tanınan sağcı popülist Die Freiheit (Özgürlük) partisinin gelecekte seçimlere katılmayacakları, üye ve taraftarlarına AfD partisini desteklemeyi tavsiy.

Almanya İçin Alternatif (AfD) partisi, saflarında yabancı düşmanlarını istemiyor. İslam düşmanlığı ile tanınan sağcı popülist Die Freiheit (Özgürlük) partisinin gelecekte seçimlere katılmayacakları, üye ve taraftarlarına AfD partisini desteklemeyi tavsiye edecekleri yönündeki açıklaması üzerine AfD, bu partinin üyelerini istemedikleri açıkladı.

Parti yönetiminden yapılan ikinci bir açıklamada bu konuda parti yönetiminin görüş birliği içinde olduğu kaydedildi. Açıklamada, “Hedefimiz seçime katılmayanları ve diğer partilerin seçmenlerini kazanmak. Küçük parti taraftarları ve aşırı görüşte olanları partimizde görmek istemiyoruz." denildi.

Parti Başkanı Bernd Lucke, sadece Die Freiheit partisi taraftarlarını değil, Korsanlar ve Hayvanları Koruma Partisi (Tierschutzpartei) taraftarlarını da partide istemediklerini belirtti. Die Freiheit partisi bu yılın nisan ayından beri İslam karşıtı görüşleri nedeniyle Bavyera Anayasayı Koruma teşkilatı tarafından takip ediliyordu.

Bu yıl kurulan ve geçen ayki genel seçimlerde yüzde 5 barajını zorlayan AfD, hükümetin Euro politikasını ve kurtarma paketlerini eleştiriyor ve eski Alman Markı´na dönülmesini savunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.