Almanya Dışişleri Bakanı: Işid'e Karşı Mücadele Eden Kürtlerin Yanındayız

Almanya Dışişleri Bakanı: Işid'e Karşı Mücadele Eden Kürtlerin Yanındayız

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier, Peşmerge'nin Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.Irak'taki gelişmeleri yakından takip etmek üzere Erbil'e gelen Almanya Dışişleri...

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier, Peşmerge'nin Irak- Şam İslam Devleti(IŞİD) terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyi desteklediklerini ifade etti.

Irak'taki gelişmeleri yakından takip etmek üzere Erbil'e gelen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından Barzani ve Steinmeier, basın toplantısı düzenlendi.

IŞİD'in Kürdistan'daki huzuru da hedef aldığını ve bölgenin tamamını istikrarsızlığa sürüklemek istediğini söyleyen Steinmeier, Kürtlerin yanında yer aldıklarını ifade etti. Steinmeier, uluslararası toplumun da terörle mücadele eden Kürtlere destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Barzani ile askeri yardım meselesini masaya yattırdıklarını söyleyen Steinmeier:" Sayın Barzani IŞİD'e karşı yeterli silah gücüne sahip olmadıklarını söyledi. Biz de bu mesele hakkında neler yapabileceğimizi konuştuk. Ben daha önce de söyledim, terör örgütlerin tehditlerini önlemek için siyasi sınırılarımızın sonuna kadar gitmeliyiz." dedi.

Kürt Yönetimi'ne bölgelerinde bulunan sığınmacılar için 4.5 milyon Euro desteğinde bulunduklarını söyleyen Steinmeier, önümüzdeki günlerde de 20 milyon Euro yardımda bulunacaklarını ifade etti.

Barzani ise Kürdistan Yönetimi'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, Avrupa 'dan düzenlenen üst düzey ziyaretlerden memnuniyet duyduklarını aktardı.

Barzani:" Her geçen gün Kürt Yönetimi'ne uluslararası desteğin arttığını görmekteyiz. Dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Herkes emin olsun, dostlarımızla beraber nasıl geçmişte Kürt düşmanlarının planlarını bozduysak, be sefer de onların planlarını bozarak yenilgiye uğratacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.